Με την διοίκηση του Πάρκου Τρίτσης συναντήθηκε η «Αλληλέγγυα Πόλη» Ιλίου

Με την διοίκηση του Πάρκου Τρίτσης συναντήθηκε η «Αλληλέγγυα Πόλη» Ιλίου την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, στα γραφεία του Φορέα του Πάρκου.

Τα μέλη της δημοτικής κίνησης με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο κ. Κάβουρα συνομίλησαν με τον Πρόεδρο του φορέα , καθηγητή του ΕΜΠ, κ. Γιάννη Πολύζο και με εκπροσώπους της διοίκησης του πάρκου και αντάλλαξαν  σκέψεις και απόψεις για αυτόν τον πολύ σημαντικό χώρο πρασίνου για το λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο κ. Πολύζος, από την πλευρά της διοίκησης, προχωρώντας σε μια εκτενής ενημέρωση προς τα μέλη της δημοτικής κίνησης, αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από το νέο Φορέα Διαχείρισης ή δρομολογούνται αυτό το διάστημα, αλλά και στις δυσκολίες που έχουν εντοπιστεί έως σήμερα. Επιπλέον, μίλησε για τη «μεγάλη σημασία της διατήρησης του ενιαίου, δημόσιου και υπερτοπικού χαρακτήρα του πάρκου προς όφελος των πολιτών».

Ο κ. Κάβουρας, από την πλευρά της δημοτικής κίνησης, ανέφερε πως «οι πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί αναφορικά με το Μητροπολιτικό Πάρκο κινούνται σε θετική κατεύθυνση», τονίζοντας πως «αποτελούν τη δικαίωση των πολύχρονων αγώνων τοπικών κινημάτων και πολιτών για την υπεράσπισή του». Εκτίμησε πως, ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Φορέας Διαχείρισης έχει επιδείξει αξιόλογο έργο, δίνοντας έμφαση στην σημασία να συνεχιστεί η όλη προσπάθεια, ενώ χαρακτήρισε «λανθασμένη την εχθρική στάση που έχει επιλέξει η διοίκηση του Δήμου Ιλίου και η ΚΕΔΕ απέναντι στο εγχείρημα».

Τέλος, επεσήμανε πως «η Αλληλέγγυα Πόλη θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο αυτή τη μεγάλη προσπάθεια» και δήλωσε τη διαθεσιμότητα της παράταξης «να συνδράμει και με εθελοντική εργασία των μελών της, όταν και όπου αυτή κριθεί απαραίτητη».