Ραχήλ Μακρή: «Εθνικοί εγκληματίες όσοι υπογράψουν την εκποίηση της ΔΕΗ»(Βίντεο)

«Εθνικοί εγκληματίες όσοι υπογράψουν την εκποίηση της ΔΕΗ», τονίζει σε δήλωσή της η Ραχήλ Μακρή , πρώην βουλευτής και νυν πρόεδρος του πολιτικού φορέα «Μέτωπο Νίκης», αποδίδοντας αυτόν τον χαρακτηρισμό σε όλους όσοι θα βάλουν την υπογραφή τους για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Μάλιστα, είπε πως όταν απελευθερωθεί η χώρα και θα αποκατασταθεί η δημοκρατία , θα οδηγηθούν στα διεθνή δικαστήρια για τα εγκλήματα κατά του λαού, όπως τόνισε.

Όπως είπε, αρχικά, η κ. Μακρή, στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου του Παναγιώτη Λαφαζάνη από την Κοζάνη, τα χρόνια της κοινοβουλευτικής της θητείας αποκάλυψε τα σχέδια για την εκποίηση της ΔΕΗ και την παραχώρηση σε ξένα και εγχώρια  ιδιωτικά συμφέροντα που κινούνται γύρω από την ενέργεια: «Οι παρεμβάσεις μου αποκαλύπτουν βήμα – βήμα το σχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που εδώ από την Κοζάνη δήλωναν ότι η ΔΕΗ είναι μια επιχείρηση εθνικής στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και η πώλησή της είναι εθνικό έγκλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως προσέθεσε η ίδια, η παρουσία της στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα, είναι για να διατηρηθεί και να υπερασπιστεί τη δημόσια περιουσία του ελληνικού λαού. Παράλληλα, δήλωσε πως «όλοι όσοι συμμετέχουν στο έγκλημα, είτε από την τοπική αυτοδιοίκηση που βγήκε και αυτή στους πολίτες και προεκλογικά είπε πως πάνω από το πτώμα θα πωληθεί η ΔΕΗ. Σήμερα βλέπουμε ότι καλύπτει την κυβέρνηση που εκποιεί τη ΔΕΗ. Το ποσοστό είναι πάνω από 40% της ΔΕΗ που θα πουληθεί, ενώ οι ξένοι ζητούν και το 40% των ΥΗΣ που θα συνοδευθεί από το ξεπούλημα ορυχείων. Μιλάμε και για ξεπούλημα ορυκτού πλούτου, λιγνίτη, που απαγορεύεται από την ευρωπαϊκή ένωση και υπάρχει απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου που απαγορεύει την εκχώρηση λιγνιτικών κοιτασμάτων».

Μάλιστα μίλησε με πολύ σκληρά λόγια κατά όλων όσων υπογράψουν το «ξεπούλημα» της ΔΕΗ, χαρακτηρίζοντάς τους ως «εθνικούς εγκληματίες». Χαρακτηριστικά δήλωσε πως: «Όλοι οι άρχοντες που θα συμμετέχουν  στην εκποίηση της ΔΕΗ, δήμαρχοι, περιφερειάρχης , σύμβουλοι, βουλευτές και η κυβέρνηση , αποτελούν εθνικοί εγκληματίες και θα οδηγηθούν όταν απελευθερωθεί η χώρα και θα αποκατασταθεί η δημοκρατία , θα οδηγηθούν στα διεθνή δικαστήρια για τα εγκλήματα κατά του λαού μας.  Το Μέτωπο Νίκης, η πολιτική πρωτοβουλία που ανέλαβα, επεξεργάζεται προσφυγές και εναντίον τους, που θα είναι και προσωπικές».

Προειδοποίησε, μάλιστα, να μην ξεπουλούν την δημόσια  περιουσία, λέγοντας πως «δεν  είναι αμπελοχώραφα του παππού τους».  Επίσης, τόνισε πως όσοι πουλήσουν τη ΔΕΗ θα είναι «υπόδικοι εσχάτης προδοσίας, αφού θα έχουν παραβιάσει την «ξεκάθαρη εντολή του λαού, του νομού Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας, όπου συντριπτικά το 2015 στο δημοψήφισμα, δήλωσε κατά του ξεπουλήματος της ΔΕΗ. Τους προειδοποιούμε, ο οποιοσδήποτε φέρει την υπογραφή του θα οδηγηθεί όπου πρέπει να οδηγηθεί», κατέληξε.