Την παρέμβαση εισαγγελέα για την πώληση του λιμανιού Θεσσαλονίκης, ζητά η Ραχήλ Μακρή

Την παρέμβαση εισαγγελέα για την πώληση του λιμανιού Θεσσαλονίκης, ζητά η Ραχήλ Μακρή και το Μέτωπο Νίκης , του οποίου είναι επικεφαλής , ενώ στην σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη γίνεται λόγος για εταιρείες φαντάσματα , στις οποίες η Κυβέρνηση ξεπούλησε το λιμάνι.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Με προσφορά 231.926.000 ευρώ η κοινοπραξία των Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments Ltd  και Terminal Link SAS  ανακηρύχθηκαν  πλειοδότες  για την απόκτηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε., στο πλαίσιο υποτιθέμενου διεθνούς διαγωνισμού.


Το Μέτωπο Νίκης αναζητώντας τα στοιχεία των εταιρειών διαπίστωσε ότι:
Η  Deutsche Invest Equity Partners GmbH είναι μία Γερμανική ΕΠΕ με έδρα το ΜΟΝΑΧΟ που ιδρύθηκε στις 19.04.2001  με μετοχικό κεφάλαιο και κατά την έρευνα με  μόλις 25.500 ΕΥΡΩ.

Δραστηριοποιείται  σε παροχή χρηματοοικονομικών  υπηρεσιών.

Ο Μέτοχος της VOLKER HICHERT – προέρχεται από την Deutsche Bank AG
Ενώ ο MARC THIERY δούλευε στην Morgan Stanley Capital Partners.

Η Belterra Investments LTD είναι μια κυπριακή εταιρεία  αγνώστων  μετόχων και λοιπών στοιχείων συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

Η Terminal Link SAS, είναι γαλλική εταιρεία και ανήκει σε μια από τις πιο γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες της Γαλλίας την οικογένεια Saadé.

Είναι θυγατρική εταιρεία  του Γαλλικού κολοσσού CM ενός από τους μεγαλύτερους port operator στον κόσμο και ένα από τα βασικά μέλη της Ocean Alliance, δηλαδή της συμμαχίας τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην οποία συμμετέχει και η Cosco.


Είναι φανερό ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εκτελώντας συμβόλαια θανάτου της οικονομίας κατά εντολή αφεντικών, ξεπουλά αντί πινακίου φακής το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και μάλιστα σε εταιρείες φαντάσματα με έδρα την Γερμανία και την Κύπρο,  μετόχων υπαλλήλων τραπεζιτών και κεφαλαία 25.000€.

Το Μέτωπο Νίκης καλεί τον οικονομικό εισαγγελέα καθώς και την εισαγγελία διαφθοράς, όπως ασκήσουν το καθήκον τους όπως απορρέει από το Σύνταγμα και προστατεύσουν την δημόσια περιουσία.»