“Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, είναι ένα νομοσχέδιο κοινής λογικής και κοινωνικής ενηλικίωσης”(Βίντεο)

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, είναι ένα νομοσχέδιο κοινής λογικής και κοινωνικής ενηλικίωσης”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής της Δυτικής Αττικής κ. Βαγγέλης Λιάκος , μιλώντας από το βήμα της Βουλής

Ο κ. Λιάκος είπε σκληρές αλήθειες από το βήμα της Βουλής για προβληματικές νοοτροπίες και την ωμή βία που ευδοκιμεί στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Με το κατατεθέν νομοσχέδιο μπαίνει τέλος στους αιώνιους φοιτητές και στο καθεστώς ανομίας, ενώ παράλληλα εξορθολογίζεται ο τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Τόνισε ότι η πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών τάσσεται υπέρ αυτών των γενναίων αλλαγών. Όντας και ο ίδιος φοιτητής σε ελληνικά πανεπιστήμια, θεωρεί τη ψήφιση του νομοσχεδίου δικαίωση των έντιμων και δημοκρατικών αγώνων που χρόνια δίνουν οι υγιείς δυνάμεις του φοιτητικού κόσμου.

Τέλος, ο κ. Λιάκος έκλεισε την ομιλία του αναφέροντας χαρακτηριστικά:
«Θεωρώ, ότι η παιδεία, και μάλιστα μέσα στον σύγχρονο συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο, δεν θα έπρεπε να είναι αντικείμενο πολιτικών σκοπιμοτήτων. Είμαι βέβαιος ότι όλοι έχετε αντιληφθεί το επίπεδο αντίληψης που έχουν τα νέα παιδιά. Εμείς είμαστε, λοιπόν, αυτοί που πρέπει να τρέξουμε για να τα προλάβουμε, δημιουργώντας εκπαιδευτικές δομές που αρμόζουν σε μία σύγχρονη και καλά οργανωμένη κοινωνία».