Περιοδεία Γιάννη Γκιόκα στο Θριάσιο Νοσοκομείο

"Η κυβέρνηση αντί να στηρίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας επενδύει σε μέτρα κοινωνικού αυτοματισμού"

Περιοδεία Γιάννη Γκιόκα στο Θριάσιο Νοσοκομείο , με τον Βουλευτή Αττικής του ΚΚΕ να δηλώνει μεταξύ άλλων :

Το «άκρον άωτον» του ανορθολογισμού οι ισχυρισμοί του πρωθυπουργού περί ΜΕΘ , τονίζοντας παράλληλα ότι “η  κυβέρνηση αντί να στηρίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας επενδύει σε μέτρα κοινωνικού αυτοματισμού”

«Σχεδόν δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, με καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων, με εκτόξευση θανάτων και διασωληνωμένων και με την απειλή νέων μεταλλάξεων του ιού, η κυβέρνηση αρνείται να στηρίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας, επενδύοντας σε μέτρα κοινωνικού αυτοματισμού, για να μείνει στο απυρόβλητο η εγκληματική πολιτική της.

Από τη μια δήθεν καταγγέλλει τον ανορθολογισμό και από την άλλη φτάνει στο “άκρον άωτον” του ανορθολογισμού, να ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός ότι “δεν έχει διαφορά η νοσηλεία διασωληνωμένων εντός ή εκτός ΜΕΘ”.

Η εικόνα και από το Θριάσιο Νοσοκομείο, όπως και από άλλα νοσοκομεία πρώτης γραμμής έχουν το αποτύπωμα αυτής της πολιτικής. Υγειονομικοί με ξεπερασμένα τα όρια των αντοχών τους, υπηρεσίες υποστελεχωμένες, προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων σε μια διαρκή ομηρία, περιμένοντας πότε θα λήξουν οι συμβάσεις τους και θα απολυθούν.

Είναι προφανές ότι η κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων και των εργαζομένων σε αυτά δεν χωράει στο πλαίσιο μιας πολιτικής που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα και κόστος, που υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις και που αποτελεί τον πυρήνα και των σχεδίων για το “νέο ΕΣΥ”.

Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον καθημερινό αγώνα των υγειονομικών και θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην προβολή και υπεράσπιση των δίκαιων διεκδικήσεών τους, όπως είναι η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά».