ΝΔ : Πολιτικά και ηθικά υπόλογη η Κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους και στους αιρετούς των ΟΤΑ

Πολιτικά και ηθικά υπόλογη είναι η Κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους και στους αιρετούς των ΟΤΑ ,  όπως υποστηρίζουν σε σχετικές τους δηλώσεις , ο  Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής, κ. Μάκης Βορίδης και ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς .

Οι δυο εκπρόσωποι της ΝΔ τονίζουν ότι σκόπιμα η Κυβέρνηση αγνόησε το άρθρο 103 του Συντάγματος , αφού γνώριζε ότι απαγορεύει ρητά και ξεκάθαρα τις παρατάσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου , ενώ την κατηγορούν ότι δημιούργησε ψεύτικες προσδοκίες σε χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι – αυτήν τη στιγμή – αισθάνονται εξαπατημένοι και απογοητευμένοι.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η Κυβέρνηση, μετά την δημοσίευση της ομόφωνης απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, είναι πλήρως εκτεθειμένη, αλλά και πολιτικά και ηθικά υπόλογη τόσο απέναντι στους εργαζόμενους όσο και στους αιρετούς των Ο.Τ.Α. Ενώ το άρθρο 103 του Συντάγματος απαγορεύει ρητά και ξεκάθαρα τις παρατάσεις των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, η Κυβέρνηση το αγνόησε σκόπιμα.

Αντί να συμμορφωθεί στις φωνές της υπευθυνότητας και της νομιμότητας, προχωρούσε συνεχώς σε νέες νομοθετικές παρεμβάσεις, παραβιάζοντας το Σύνταγμα.  

Δημιούργησε ψεύτικες προσδοκίες σε χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι – αυτήν τη στιγμή – αισθάνονται εξαπατημένοι και απογοητευμένοι.

Εγκλώβισε τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια σε μια αδικαιολόγητη αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους και τα αρμόδια Υπουργεία.

Έπαιξε με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών. 

Δημιούργησε κλίμα αδιαφάνειας, αναξιοκρατίας και έλλειψης δικαιοσύνης στην κοινωνία.

Επέδειξε εγκληματική ανευθυνότητα και αδιαφόρησε στις συνεχείς και στοιχειοθετημένες ενστάσεις της Νέας Δημοκρατίας.

Η Κυβέρνηση ας καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να παραβιάζει το Σύνταγμα. 

Αλλά και ότι έχει υποχρέωση να βρει τρόπο ώστε να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους συμβασιούχους».