Ερώτηση Βασίλη Οικονόμου για το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς « Οι Άγιοι Ανάργυροι»

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο  Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Β. Οικονόμου, μαζί με τον Αναπληρωτή Τομεάρχη, Ιάσονα Φωτήλα, σχετικά με τις απαράδεκτες , όπως τις χαρακτηρίζουν , συνθήκες που επικρατούν στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς « Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Σύμφωνα με τους δυο βουλευτές , εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το Νοσοκομείο καθώς σε υπολειτουργία βρίσκεται η αιματολογική κλινική, οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό κ σε υλικά χειρουργείων είναι τεράστιες καθώς και οι ελλείψεις προσωπικού με αποτέλεσμα να μην εφημερεύει το νοσοκομείο σε 24 ωρη βάση παρά 1 φορά στις 4 μέρες. «Η κατάσταση που επικρατεί στο ΓΟΝΚ Νοσοκομείο είναι άκρως απογοητευτική και πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δώσει  λύσεις προκειμένου να σταματήσουν αυτές οι εικόνες που μας καταγγέλλονται και  ντροπιάζουν το Σύστημα Υγείας αλλά και ολόκληρη την χώρα μας. Αφήστε επιτέλους το fb και πιάστε τα προβλήματα που χρειάζονται άμεση επίλυση», τονίζει ο Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ στον Υπουργό Υγείας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση

Προς: Υπουργό Υγείας

Θέμα: Κλονίζεται η λειτουργία του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς « Οι Άγιοι Ανάργυροι» !

Κύριε Υπουργέ,

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς « Οι Άγιοι Ανάργυροι», σύμφωνα με καταγγελίες που μας έχουν γνωστοποιηθεί και μας περιγράφουν τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν.

Πιο συγκεκριμένα σε υπολειτουργία βρίσκεται η αιματολογική κλινική καθώς έχει συγχωνευτεί λόγω ελλείψεως προσωπικού, με αποτέλεσμα να λειτουργεί αυτή τη στιγμή μόνο με 2 επικουρικούς ιατρούς.

Η κλινική είναι ακέφαλη καθώς δεν υπάρχει διευθυντής και οι εισαγωγές και οι νοσηλευόμενοι μειώνονται συνεχώς. Όπως και εσείς θα αντιλαμβάνεστε ένα ογκολογικό νοσοκομείο δεν δύναται να λειτουργήσει χωρίς αιματολογική κλινική!

Πρόβλημα υπάρχει και με τις εφημερίες καθώς το Νοσοκομείο λόγω ελλείψεως προσωπικού δεν εφημερεύει σε 24ωρη βάση παρά 1 φορά στις 4 μέρες.

Επίσης ιδιαίτερο σημαντικό θέμα είναι οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και σε υλικά χειρουργείων με αποτέλεσμα να αναβάλλονται χειρουργεία και οι καταγγελίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Επίσης μαθαίνουμε ότι δεν υπάρχουν ούτε καν χρήματα για την ανανέωση των συμβολαίων συντήρησης των μηχανημάτων.

Κε Υπουργέ, η κατάσταση που επικρατεί στο ΓΟΝΚ Νοσοκομείο είναι άκρως απογοητευτική και πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δώσει λύσεις προκειμένου να σταματήσουν αυτές οι εικόνες που μας καταγγέλλονται και ντροπιάζουν το Σύστημα Υγείας αλλά και ολόκληρη την χώρα μας. Αφήστε επιτέλους το fb και πιάστε τα προβλήματα που χρειάζονται άμεση επίλυση !

Κατόπιν αυτών,

Ερωτάστε:

Ποιες ενέργειες σκοπεύετε να κάνετε προκειμένου αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς « Οι Άγιοι Ανάργυροι» ;