Ιωάννα Λαχανά : Για έναν αγώνα διαρκείας για την Δυτική Αθήνα με το ΜΕΡΑ25

Η Ιωάννα Λαχανά, είναι μια νέα γυναίκα, μαχόμενη Δικηγόρος , εθισμένη να αγωνίζεται για το δίκαιο , να παλεύει για τα κακώς κείμενα , όπως η ίδια λέει σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο fb.

Στις επικείμενες Εθνικές εκλογές είναι υποψήφια Βουλευτής με το ΜΕΡΑ25 , στο πλευρό του Γιάνη Βαρουφάκη στα Δυτικά προάστια της Αθήνας.

Η Ιωάννα με τιμά με την φιλία της και από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας μπόρεσα να διακρίνω την αυθεντικότητα που την χαρακτηρίζει. Η Ιωάννα , πάνω από όλα είναι αληθινή. Δεν κρύβει τις απόψεις της , ακόμη και αν αυτές προκαλούν ενόχληση σε κάποιους.

Βαθύτατα πολιτικοποιημένη, λιτή , μαχητική , υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ,  με ενεργή συμμετοχή στα κοινά , που με την υποψηφιότητά της ως Βουλευτής , στην Β2′ Εκλογική Περιφέρεια Δυτικού Τομέα Αθηνών, ενισχύσει δυναμικά το ψηφοδέλτιο του  ΜΕΡΑ25 .

Ποια είναι η Ιωάννα Λαχανά

Η Ιωάννα Λαχανά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι .

Αποφοίτησε από την Παλαμαϊκή Σχολή Μεσολογγίου (1ο Λύκειο Μεσολογγίου).

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Ιταλικού Πανεπιστημίου Università degli studi di Macerata .

Είναι μαχόμενη Δικηγόρος και το έτος 2005 ιδρύει το Δικηγορικό γραφείο Ιωάννας Π.Λαχανά και Συνεργατών με συνεργασίες σε Ιταλία ,Κύπρο και Γερμανία.

Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών . Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων .

Παράλληλα αναπτύσσει έντονη κοινωνική, πολιτιστική, φιλανθρωπική και εθελοντική δράση.

Μέλος του ΣΕΠΙ (Σύνδεσμος Επιστημόνων Πανεπιστημίων Ιταλίας ) και Ιδρυτικό Μέλος της Αερολέσχης Ελευσίνας «Φοίνιξ» .

Μέλος του Ιδρύματος και Σωματείου «Αγίου Γεωργίου Νεομάρτυρος εξ Ιωαννίνων». Μέλος του Συλλόγου απανταχού Κατοχιανών «Οινιαδες» .

Μέλος του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής.

Μέλος του Σωματείου Società Dante Alighieri – Comitato di Atene.

Συμμετέχει ενεργά σε πληθώρα κοινωνικών και επιστημονικών και Πανελληνίων επαγγελματικών συλλόγων και επιμελητηρίων ως ενεργός πολίτης αλλά και με την ιδιότητα του νομικού συμβούλου σε αυτά .

Με έντονο το αίσθημα υποχρέωσης της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών όπως αυτά κατοχυρώνονται από τις διεθνείς συμβάσεις παρεμβαίνει δυναμικά όταν παραβιάζονται.

Μιλά Ιταλικά και Αγγλικά.

Είναι παντρεμένη με τον Αθανάσιο Κάλτσο ,Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας (ιπτάμενο) και είναι μητέρα ενός παιδιού της Ντόρας .