Γράφει η Ιωάννα λαχανά

Ιωάννα Λαχανά : Με το ΜεΡΑ25 για να δώσουμε τη μάχη για ποιότητα ζωής στην Δυτική Αθήνα

Με το ΜεΡΑ25 για να δώσουμε τη μάχη για ποιότητα ζωής στην Δυτική Αθήνα , υπογραμμίζει  η Ιωάννα Λαχανά, η γνωστή δικηγόρος – ποινικολόγος των Αθηνών , υπέρμαχη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υποψήφια βουλευτής με το ΜεΡΑ25 στην Δυτική Αθήνα , η οποία μίλησε με την Athenswest και ανέπτυξε συνοπτικά τις θέσεις της για την περιοχή , τις οποίες και αποτυπώνουμε.

Όπως λέει η Ιωάννα Λαχανά : “Η Δυτική Αθήνα διαθέτει ένα δυναμικό πρόσωπο που πρέπει επιτέλους να αναδειχθεί και ως περιοχή να πρωταγωνιστήσει στο ευρύτερο Αττικό και όχι μόνο , πολιτικό , οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Τώρα και μετά την κατάτμηση της Β Περιφέρειας Αθηνών και την δημιουργία ξεχωριστής εκλογικής περιφέρειας , αυτής των Δυτικών Προαστίων, οι Πολίτες έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν στις 7 Ιουλίου κομματικούς σχηματισμούς και πρόσωπα ικανά και αποφασισμένα να δώσουν την μάχη για την αναβάθμιση της περιοχής. Όσο με αφορά , θέλω να διαβεβαιώσω κάθε συμπολίτη μου ότι μπήκα σε αυτόν τον αγώνα , αποδεχόμενη την πρόταση του Γιάννη Βαρουφάκη, με μοναδικό σκοπό να προσφέρω . Δεν είμαι επαγγελματίας Πολιτικός . Είμαι μαχόμενη δικηγόρος και ζω καθημερινά τα προβλήματα των συνανθρώπων μου , προσπαθώντας σταθερά και αταλάντευτα να είμαι στο πλευρό εκείνων που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.Αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στην περίπτωση που οι Πολίτες της Δυτικής Αθήνας με στείλουν στη Βουλή με τις τάξεις του ΜεΡΑ25.”

Μιλώντας για την Δυτική Αθήνα , η Ιωάννα Λαχανά εντόπισε τα παρακάτω ενδιαφέροντα σημεία, εκφράζοντας τις σκέψεις και τις προτάσεις της για την συγκεκριμένη περιοχή :

“Η Δυτική Αθήνα μπορεί και πρέπει να αποκτήσει πρωταγωνιστική θέση ,με : Νέες θέσεις εργασίας, κυρίως για τις νέες και τους νέους.

Την ολοκλήρωση των υποδομών , την περιβαλλοντική αναβάθμιση , με την φύτευση νέου πρασίνου στο Ποικίλο και όρος Αιγάλεω , καθώς και με χρηματοδοτήσεις προς τους Δήμους της περιοχής για την ανάπτυξη υψηλού πρασίνου εντός του αστικού μέρους των πόλεών τους.

Ακόμη : Η σταθερή και επαρκής χρηματοδότηση του Πάρκου Τρίτση για την δημιουργία ενός σύγχρονου, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών πόλου πρασίνου και αναψυχής.

Η απόδοση στον Δήμο Χαϊδαρίου του χώρου της προβλήτας στον Σκαραμαγκά που περιλαμβάνεται στο ΓΠΣ του Χαϊδαρίου και η περαιτέρω αξιοποίησή του , προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας της Δυτικής Αθήνας.

Η ανάδειξη και προβολή όλων των Ιστορικών, Αρχαιολογικών και Πολιτιστικών μνημείων της περιοχής , με την δημιουργία ενός ειδικού φορέα , με πρωταγωνιστικό τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα διαχειρίζεται το πολιτιστικό αποτύπωμα της περιοχής. 

Η απόδοση του Στρατοπέδου Χαϊδαρίου στους Πολίτες της Δυτικής Αθήνας και την αξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης σε υπερτοπικό Μητροπολιτικό Πάρκο.

Η ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , με την δημιουργία ενός Δημοκρατικού σύγχρονου θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας της , με πλήρη και κατοχυρωμένη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και όχι παράρτημα της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας.

Για να μπορούν οι Πολίτες της Δυτικής Αθήνας να ζουν και να δημιουργούν με ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.

Το ΜεΡΑ25 , ο επικεφαλής μας Γιάννης Βαρουφάκης , τα στελέχη του και εγώ προσωπικά θα δώσουμε κάθε αναγκαία μάχη , προς αυτή την κατεύθυνση. Για την Δυτική Αθήνα με ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά της.

Για αυτό ζητάω την ψήφο των Πολιτών της.”