Οργανώσεις με εξωστρέφεια και δράσεις στις τοπικές κοινωνίες – Γράφει η Σοφία Ρόμπολα*

Οργανώσεις με εξωστρέφεια και επεξεργασμένο σχέδιο δράσεων στις τοπικές κοινωνίες , επιγράφεται το άρθρο της υποψήφιας Προέδρου της ΔΗΜ.ΤΟ ΝΔ Χαϊδαρίου κ. Σοφίας Ρόμπολα ,το οποίο και φιλοξενούμε.

“Υλοποιούμε και κάνουμε πράξη τη διαφάνεια. Οι κανόνες είναι πλέον γνωστοί από την αρχή.
Ο νέος Κανονισμός Πανελλαδικής Οργάνωσης είναι στο πνεύμα της ανανέωσης, αλλά και της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της καλύτερης αξιοποίησης των στελεχών μας.

Αναδεικνύει τον σημαίνοντα ρόλο των περιφερειακών οργανώσεων, και με σύγχρονο πνεύμα επανατοποθετεί τις οργανώσεις μας στις τοπικές κοινωνίες με ουσιαστική υπόσταση και σαφή οργανόγραμμα, αλλά σε περιβάλλον ελευθερίας και εξωστρέφειας.
Αυτές είναι οι αρχές του κόμματος και του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές στις 13 Μαΐου.
Ας αρχίσω από τα βασικά. Τι είναι οι Τοπικές Οργανώσεις της ΝΔ;

Είναι ο κεντρικός φορέας του κόμματος στις τοπικές κοινωνίες. Για αυτόν τον λόγο και ονομάζονται ΔΗΜ. ΤΟ, δημοτικές δηλαδή τοπικές οργανώσεις…

Κατά την άποψη μου λοιπόν οι ΔΗΜ.ΤΟ θα πρέπει να έχουν τις εξής δράσεις:

  • Στενή παρακολούθηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και του έργου της, με δημιουργικές παρεμβάσεις σε κάθε τομέα και θέμα απασχόλησης της τοπικής κοινωνίας.
  • Να αφουγκράζονται την τοπική κοινωνία έχοντας τα μάτια ανοιχτά στις υπαρκτές κοινωνικές ανάγκες. Η πόλη χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις, γιατί τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα. Δεν αντιμετωπίζονται με προσωπικές στρατηγικές.
  • Να χτίσουν μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της τοπικής και των μελών της και να εργαστούμε όλοι μαζί με σκοπό να κάνουμε την παράταξή μας πιο μεγάλη και πιο ισχυρή.
  • Μεταμόρφωση της ΔΗΜ.ΤΟ σε έναν ζωντανό ενωτικό πολιτικό οργανισμό, συνεχούς δραστηριοποίησης.
  • Προσέλκυση της νέας γενιάς στην ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική και ειδικά με τον πολιτικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Και για να κάνω και μια μικρή αναφορά στα τοπικά δρώμενα του Χαϊδαρίου…

Διακρίνω μια Τοπική Αυτοδιοίκηση σχεδόν ανύπαρκτη…. Βασικά θέματα ταλαιπωρούν τον Δημότη Χαϊδαρίου όπως η καθαριότητα και η ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής.

Κλείνοντας θεωρώ πως η Νέα Δημοκρατία με Πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η μοναδική λύση ασφαλούς διακυβέρνησης για την πατρίδα μας.
Πιστεύω ακράδαντα πως με την εκλογή του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη και με την συνεχή ενδυνάμωση των πολιτικών οργανώσεων με πρόσωπα νέα, όχι μόνο στην ηλικία αλλά κυρίως στη νοοτροπία, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Ο Πρόεδρος μας έδωσε το έναυσμα! Μένει σε εμάς να αφουγκραστούμε την κοινωνία και να σταθούμε υπεύθυνα απέναντι στις ανάγκες της.
Όταν η νέα κι ελπιδοφόρα Αρχηγία σήμερα συναντιέται με το έμπειρο χθες ..το αποτέλεσμα θα έχει σίγουρα θετικό πρόσημο..
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους του υποψηφίους και η επόμενη μέρα θα μας βρει όλους ενωμένους και δυνατούς.”

*Ρόμπολα Σοφία
Υποψήφια Πρόεδρος ΔΗΜ.ΤΟ ΝΔ Χαϊδαρίου