«Το προλαμβάνειν καλύτερο του Θεραπεύειν »…. Γράφει ο Αντώνης Αντωνόπουλος

«Το προλαμβάνειν καλύτερο του Θεραπεύειν »…. είναι ο τίτλος του άρθρου του συνεργάτη μας Αντώνη Αντωνόπουλου, το οποίο και ακολουθεί :

Ο κάθε δήμος θα έχει το μέλλον ..που θα του δώσουν οι δημότες με τη ψήφο τους κι αυτό γιατί ως γνωστόν,το μέλλον μας, μόνοι μας το ορίζουμε.

Κι εξηγούμαι:

Μέχρι και τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές πολλοί ψηφοφόροι ψήφιζαν συναισθηματικά,δεν έβλεπαν συνδυασμό ή προγραμματικές θέσεις.

Ψήφιζαν πρόσωπα..συγγενείς, φίλους και κουμπάρους, κάτι άλλωστε πολύ όμορφο για τις μικρές μας ξεχωριστές Ελληνικές μας κοινωνίες, αλλά όλα αυτά μέχρι εχθές, που είχαμε την πολυτέλεια να το κάνουμε.

Δυστυχώς όμως , πιστεύουμε ότι αυτό τώρα θα πρέπει υποχρεωτικά να αλλάξει γιατί στις δύσκολες μέρες που ζούμε, αλλά κυρίως από τις αλλαγές με την εφαρμογή της απλής αναλογικής (καλώς ή κακώς), που φέρνει ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι», αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα και δεν έχουμε πια τέτοια περιθώρια.

Γράφει ο Αντώνης Αντωνόπουλος

Οι δημότες λοιπόν, θα πρέπει να διαλέξουμε πρώτα ποιος από τον οικογενειακό ή φιλικό μας περιβάλλον αξίζει πράγματι να τον ψηφίσουμε γιατί κρίνουμε ότι είναι επαρκής για αυτό που θα κληθεί να διαχειριστεί και να κρατήσουμε τους υπόλοιπους συγγενείς ,φίλους και κουμπάρους για τις οικογενειακές μας συναθροίσεις κι έτσι απεγκλωβισμένοι από προσωπικές δεσμεύσεις τον ερχόμενο Μάιο, θα πρέπει να ψηφίσουμε τον συνδυασμό ο οποίος θα έχει να δώσει αξιόπιστες λύσεις στον δήμο μας, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα, ρεαλιστικές και επεξεργασμένες προτάσεις για μια σειρά από ζητήματα (πρωτογενής τομέας, καθαριότητα, πράσινο, κοινωνική πολιτική, χωροταξία, πολιτισμός κ.λπ.),αλλά προπάντων με μια διαφορετική νοοτροπία για τα δημόσια πράγματα και σίγουρα με μπροστάρηδες ικανά και δοκιμασμένα στη ζωή στελέχη,αλλά και νέους ανθρώπους που θα εξασφαλίσουν την διάδοχη κατάσταση, όπου όλοι μαζί όμως θα κληθούν να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα με συναίνεση και δημιουργικό διάλογο,για το καλό όλων μας αλλά κυρίως για το καλύτερο μέλλον του Δήμου μας που..δυστυχώς σήμερα χειμάζεται ..

Ακόμα ανάμεσα στις αλλαγές που φέρνει ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι», είναι ότι η διάρκεια της δημοτικής και περιφερειακής περιόδου επανέρχεται στα τέσσερα έτη, αντί για την πενταετία που ισχύει με τον «Καλλικράτη».

Επιπλέον, αποσυνδέεται η εποπτεία των ΟΤΑ από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, ενισχύονται οι θεσμοί συμμετοχής και δημοσίου διαλόγου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θεσπίζεται το πλαίσιο για τη διεξαγωγή δημοτικού και περιφερειακού δημοψηφίσματος.

Το ίδιο νομοσχέδιο που διαρθρώνεται σε 237 άρθρα, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη λειτουργία των φορέων διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), καθώς και ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με την απονομή της ιθαγένειας και την πολιτογράφηση !!!