Συμφωνία Ελλάδας με τους δανειστές για εργασιακά, αφορολόγητο και περικοπές συντάξεων,μεταδίδει το REUTERS

Για συμφωνία Ελλάδας με τους δανειστές για εργασιακά, αφορολόγητο και περικοπές συντάξεων καθώς και στα θέματα ενέργειας, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters , επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση του θέματος.

H εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπρέιτχαρτ, δεν επιβεβαιώνει το σχετικό δημοσίευμα του Reuters.

Οι δύο πλευρές κινούνται πλέον πιο κοντά στην επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας, πριν τη συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 7 Απριλίου.

συμφωνία Ελλάδας με τους δανειστέςΤο δημοσίευμα του Reuters αναφέρει, επίσης, ότι «η Ελλάδα θα μειώσει τις συνταξιοδοτικές δαπάνες έως και 1% του ΑΕΠ μέχρι το 2019, όπως ανέφεραν στο πρακτορείο δύο αξιωματούχοι υπό το καθεστώς ανωνυμίας. Η μείωση του αφορολόγητου ορίου σε περίπου 6.000 ευρώ με στόχο την εξοικονόμηση ακόμη 1% του ΑΕΠ έχει επίσης συμφωνηθεί, σύμφωνα με αξιωματούχο της Ε.Ε».

Σε ότι αφορά στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα δεν θα αναγκαστεί να προχωρήσει περαιτέρω το ζήτημα των μαζικών απολύσεων, όπως είχε αρχικά ζητήσει το ΔΝΤ. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, οι οποίες είχαν αποδυναμωθεί στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων του προγράμματος διάσωσης του 2012, αναμένεται να αναβιώσουν μετά το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της χώρας που λήγει το 2018, καταλήγει το δημοσίευμα του πρακτορείου.

 

Πηγή Reuters