Έκθεση Θωμά Τουρναβίτη στο Pirée, στο νέο Πολυχώρο στον Πειραιά

Από τις 10 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου , πραγματοποιείται η έκθεση του Θωμά Τουρναβίτη στο Pirée, στο νέο Πολυχώρο στον Πειραιά.

Η THALASSA© επιστρέφει στον φυσικό προορισμό της, το λιμάνι του Πειραιά, από τις 10 Μαρτίου έως και τις 9 Απριλίου στο Pirée.

Το Pirée δεν είναι ένα απλό καφέ μπαρ του Πειραιά αλλά κάτι πολύ παραπάνω από αυτό. Είναι ένας συνδυασμός μιας γκαλερί η οποία ενώνεται μ’ ένα café-bar προσφέροντας έτσι στους επισκέπτες μία μεγάλη ποικιλία εικόνων και γεύσεων όπου όμοια τους δύσκολα κάποιος θα βρει στην συγκεκριμένη περιοχή. Χώρος εξαιρετικός για έκθεση με τίτλο THALASSA©

Χρειάζονται νέα μάτια, ώστε να έρθουμε πιο κοντά να διαβάσουμε το έργο του Θωμά Τουρναβίτη.

H σειρά του THALASSA© αποκαλύπτει την εντύπωση που δίνει το χρώμα περιβαλλόμενο από ηλιακό φως. Πρόσωπα μέσα σε ένα πρόσωπο. Στιγμές μέσα στη στιγμή, τόποι μέσα στον τόπο. Επιλεγμένες τροχιές και σημεία της γραφής, συνθέτουν πορτρέτα που αρνούνται τη στατική. Ένα Λαογραφικό περιβάλλον αναπτύσσεται μέσα από τον άνθρωπο και τη θάλασσα. Μια σύγχρονη Ελληνιστική άποψη για το πορτρέτο σε έναν κόσμο της κίνησης.

έκθεση του Θωμά Τουρναβίτη στο Pirée θαλασσαΟ Θωμάς Τουρναβίτης γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα.

Φοίτησε στο εργαστήρι του γλύπτη Νίκου Στέφου (1997-1999). Αποφοίτησε το 2005 από τη Σχολή Καλών Τεχνών του Ντέρμπι (Ηνωμένο Βασίλειο) με BA in FINE ARTS (DP) και με μεταπτυχιακές σπουδές σε αντίστοιχη σχολή Philharmonie στο Βερολίνο (Γερμανία 2006).

Εργάστηκε ως καθηγητής σημειολογίας στο Τμήμα Φωτογραφίας του Δ. ΙΕΚ Βόλου, ως δάσκαλος καλλιτεχνικών σε ιδιωτικά και δημόσια δημοτικά της πόλης του Βόλου (2008-2010).

Στο Ιστορικό του έχει πάνω από 15 ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε περισσότερες από 30 ομαδικές Εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έργα του κοσμούν ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Μονπελιέ, Αθήνα, Ζάγκρεμπ, Μπρατισλάβα, Λευκωσία, Σαράγεβο, κ.α. Μέχρι σήμερα ζει και εργάζεται στο Aτελιέ του στον Πειραιά.