Διαδραστικές εκδηλώσεις στην Ελευσίνα, στο Co-creating Europe in 24 cities

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν διαδραστικές εκδηλώσεις στην Ελευσίνα, οι οποίες θα περιλαμβάνουν εργαστήρια και εικαστικές εγκαταστάσεις. Κάθε εργαστήριο είναι αφιερωμένο σε μία ομάδα και το έργο της και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από την ίδια την ομάδα και να συνομιλήσουν με τα μέλη της ομάδας για την πορεία τους, το έργο, τις δράσεις και τα μελλοντικά τους βήματα.

Το πρωί του Σαββάτου 28 Ιανουαρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 13:45 θα πραγματοποιηθούν 8 διαφορετικές διαδρομές στην πόλη της Ελευσίνας, κατά τη διάρκεια των οποίων το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε εργαστήρια και σε διαδραστικές εγκαταστάσεις κρυμμένες σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους της Ελευσίνας.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδρομών,  στο χώρο της Ελαιουργικής , οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν από κοντά 7 από τις 15 ομάδες και τα πρότζεκτ τους μέσα από ανοιχτές συζητήσεις και διαδραστικά εργαστήρια.

Κάθε ομάδα Tandem έχει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο εσωτερικό της Ελαιουργικής και είναι μια ευκαιρία να γνωρίσει κάποιος  από κοντά επαγγελματίες από διάφορους Ευρωπαϊκούς πολιτιστικούς φορείς, να συνομιλήσει με τους καλλιτέχνες και να ανταλλάξει ιδέες με τους επισκέπτες  που έρχονται στην Ελευσίνα ειδικά για την εκδήλωση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Tandem Europe.

Μέσα από τη στήριξη νέων επαγγελματιών του πολιτιστικού χώρου, το πρόγραμμα Tandem Europe στοχεύει στη δημιουργία έργων που προάγουν την κοινωνική καινοτομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο πλαίσιο του Tandem Europe 2015-17 δημιουργήθηκαν 15 ομάδες – ζευγάρια από 24 διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης, οι οποίες συνεργάστηκαν για ένα χρόνο με σκοπό τη δημιουργία έργων κοινωνικής καινοτομίας.

Οι θεματικές και οι κοινωνικές προκλήσεις που καλούνται να λύσουν τα 15 έργα αφορούν κυρίως: την ελευθερία της έκφρασης, τη δημοκρατία, την πολιτιστική οργάνωση, την ανάπτυξη κοινοτήτων, την κοινωνική συνοχή, κ. α. Γνωρίστε τις ομάδες, τα έργα και βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Ελευσίνα http://www.motusterrae.gr/?portfolio=tandem-final-meeting-in-athens-elefsina.

Οι δράσεις απευθύνονται σε κατοίκους, παιδιά αλλά και όσους ασχολούνται με έργα πολιτισμού, μέλη της κοινωνίας των πολιτών, δημοσιογράφους, εκπαιδευτικούς καθώς και όλους όσους ενδιαφέρονται για έργα και δράσεις που στοχεύουν στην βελτίωση πολιτιστικών και κοινωνικών δομών στην Ευρώπη.

Το Tandem Europe έχει ως κύριο στόχο την ενίσχυση εκείνων που παράγουν δημιουργικές λύσεις οι οποίες καθιστούν την κοινωνική καινοτομία εφικτή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Το πρόγραμμα ενισχύει τη στρατηγική σκέψη σε ότι αφορά τις διαδικασίες οργανωτικής ανανέωσης, βοηθά στη δημιουργία και στη διατήρηση πολιτιστικών και καινοτόμων αποτελεσμάτων σε όλους τους τομείς και διερευνά δημιουργικές και συνεργατικές λύσεις για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινωνικών προκλήσεων.

Τις δράσεις στην Ελευσίνα διοργανώνει η Motus Terrae – Κέντρο για τις Τέχνες στο Δημόσιο χώρο σε συνεργασία με την Ελευσίνα 2021 και με την υποστήριξη του Δήμου Ελευσίνας, του Ν.Π.Δ.Δ Π.Α.Κ.Π.Π.Α., της Φιλικής Φωλιάς και του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας.

 

 

Πηγή: http://www.aftodioikisinews.gr/