Στην Ελληνοαμερικανική Ένωση,”Charcoal Paintings”, Ατομική έκθεση του Λέοντα Μιχαήλ

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Nashua, NH, USA) παρουσιάζουν την έκθεση ζωγραφικής του Λέοντα Μιχαήλ Charcoal Paintings”, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Λουΐζας Καραπιδάκη.

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, στις 20:00, στην ΓκαλερίΧατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι) και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Ιουνίου 2017.

Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί κάρβουνο, κιμωλία και παστέλ σε χαρτί. Στα δίπτυχα και τρίπτυχα έργα του, τα οποία φιλοτεχνεί με ποικιλόμορφες χειρονομιακές γραφές έντονων τονικών αντιθέσεων σε συνδυασμό με μια λιτή χρήση του χρώματος, εμφανίζονται θραυσματικές εικόνες προσώπων, χώρων και τοπίων.

Η επιμελήτρια της έκθεσης, Λουΐζα Καραπιδάκη, σημειώνει σχετικά: «Πρόκειται για έναν αποσπασματικό τρόπο απεικόνισης που συνίσταται σε αλληλένδετες και αντίρροπες φόρμες, οι οποίες συνυφαίνονται τμηματικά και λειτουργούν υπαινικτικά, καθότι παραπέμπουν διαρκώς στα μεταβαλλόμενα όρια μεταξύ αφαιρετικής και αναπαραστατικής ζωγραφικής … Δύο ανταγωνιστικοί θεματικοί άξονες διαπερνούν τα έργα της έκθεσης: πρόσωπα διασκορπίζονται καθώς συνομιλούν μεταξύ τους / διαιρεμένοι τόποι ανακαλούν τα πρωταρχικά συστατικά τους».

Ο Λέων Μιχαήλ  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1998-2004) με καθηγητή τον Τρ. Πατρασκίδη. Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην École des Hautes Études en Sciences Sociales στο Παρίσι (2005-2007) στον τομέα Θεωρία και Πρακτική της Γλώσσας και των Τεχνών. Το 2010 παρουσίασε ατομική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης «Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου» ενώ έχει συμμετάσχει και σε ομαδικές εκθέσεις.