“Εξομολόγηση” από την Νυχτερινή Σονάτα της Άννας Ματθαίου-Θέατρο Αλκμήνη

"Η αγάπη είναι το άλμα στην διάρκεια του χρόνου"

Η “Εξομολόγηση” είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΣΟΝΑΤΑ της Άννας Ματθαίου, ένα έργο εμπνευσμένο από τη Σονάτα του Σεληνόφωτος του Γιάννη Ρίτσου, γραμμένο με το προσωπικό ύφος της συγγραφέως Άννας Ματθαίου, όπου ο ποιητικός λόγος γίνεται, για χάρη της υποκριτικής τέχνης, θεατρικός λόγος.

Σε αυτό το σύγχρονο όσο και κλασικό έργο, όπου ο ρεαλισμός συναντά το όνειρο και την υπέρβαση, ο ποιητικός λόγος, μετασχηματισμένος σε θεατρικό, ταξιδεύει τον θεατή στον δικό του εσωτερικό κόσμο, στα δικά του ερωτηματικά και στις πιο ενδόμυχες δικές του σκέψεις! Μία παράσταση που καινοτομεί με την ιδιαιτερότητα της.

Η κ. Ματθαίου μίλησε στην Athenswest :
“Η ‘Σονάτα του Σεληνόφωτος’ του ποιητή μας Γιάννη Ρίτσου είναι η αιτία έμπνευσης μου ,η τυπική αιτία για να γράψω την ‘ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ’ που είναι και το πρώτο μέρος της ποιητικής μου τριλογίας ‘Νυχτερινή Σονάτα’.
Είναι μία ποιητική τριλογία δοσμένη με θεατρικό τρόπο, αυτή είναι και η δυσκολία της δραματοποίησης του έργου αφού ο ηθοποιός καλείται να μετατρέψει τον ποιητικό σε θεατρικό λόγο με το παίξιμο και την ψυχή του!
Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ υπήρξε μάλλον το άλλοθι μου για ν΄ αποκαλύψω την γυναίκα με τα μαύρα ‘γυμνή’ ! Ήρθε και μου μίλησε η “ίδια” αφήνοντας την παλιά ξεκοιλιασμένη πολυθρόνα της σα να βάσταγε ένα μυστικό χρόνια τώρα. Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να κατεβάσω λίγο ουρανό…
Έγραφα από την “δική” της ανάγκη για μία εκ βαθέων εξομολόγηση!”
Η γυναίκα με τα μαύρα αγάπησε πολύ; 
Νομίζω ότι η ίδια τα λέει καλύτερα απ’ ότι’ εγώ’! Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η αγάπη είναι το άλμα στην διάρκεια του χρόνου και μόνο όταν αγαπήσεις πολύ φτάνεις στην περίφημη αιωνιότητα,με έρωτα ή με θάνατο…

 

Οι ήρωες τής Εξομολόγησης εμφανίζονται τρισυπόστατοι. Ο ηθοποιός που δρα ως χαρακτήρας του έργου και υποδύεται ένα πρόσωπο, αποθεώνει την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη μέσα από τις αντιθέσεις της.

Καταλυτικός παράγοντας ο χρόνος, που φέρνει τη φθορά, ενώ η νιότη χάνεται, το γήρας θυμάται και το φεγγάρι γίνεται εξομολογητής! Έξι πρόσωπα σε μία σύμβαση, μία οντότητα, αλλά σε ξεχωριστές θεατρικές υποστάσεις!
Μία παράσταση που θα μείνει ως προσωπική ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ του κάθε θεατή .

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝΜαρία Αλιφέρη, Βύρωνας Κολάσης

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ:

Εύα Γαλάνη, Γιώργος Τσακίρης, Ιφιγένεια Θεοχαρίδη

GUEST STAR: Ισίδωρος Σταμούλης

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρωτότυπα κείμεναΑννα Ματθαίου

Μουσική επιμέλεια- Iron Than

ΧορογραφίαΣίμων Πάτροκλος

ΕνδυματολόγοςΗλέκτρα Κουλκουβίνη

ΜακιγιάζΚορίνα Τακαρώνη

ΦωτισμοίΜάρκος Παπαιωάννου

ΦωτογραφίαΠαναγιώτης Τσαπάρας

Σκηνικάstudio faros

ΧτενίσματαΤηλέμαχος Κωστόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτηΓιώργος Σιέκρης

ΣκηνοθεσίαΘάνος Σιδηράς

Διάρκεια 70’ χωρίς διάλειμμα

Εισιτήρια κανονικό 12€, άνεργοι & φοιτητές 10€, ατέλειες 6€

Kάθε Πέμπτη στις 18.30 στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

Πρεμιέρα 2 Μαρτίου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑrToneA.G.S PRODUCTIONS