ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ ” Τι είδα στη Ρωσσίαν των Σοβιέτ”, Βιβλιοπαρουσίαση 15/6 ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ ” Τι είδα στη Ρωσσίαν των Σοβιέτ” , Βιβλιοπαρουσίαση 15/6 ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema .

Ο Βάρναλης είχε προσκληθεί από την Ένωση Σοβιετικών Συγγραφέων, μαζί με το Δ. Γληνό αλλά και με δεκάδες άλλους συγγραφείς από καπιταλιστικές και αναπτυσσόμενες χώρες, να παρακολουθήσει το πρώτο Συνέδριο της Ένωσης. Με την επιστροφή του στην Αθήνα, άρχισε να δημοσιεύει τις εντυπώσεις του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Άνθρωπος».

Εκδόσεις Αρχείο

Βιβλιοπαρουσίαση ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ

 

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΩΡΑ 20.00

 

ΑΛΚΥΟΝΙΣ newstarart cinema

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ (ΜΕΤΡΟ Βικτώρια)

Τηλ.210 8220008:

Parking διαθέσιμο κάτω από τον κινηματογράφο.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Με το αστραποβόλο ποιητικό έργο του και την ακλόνητη στάση του

κατέκτησε επάξια τον τίτλο του ΠΟΙΗΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Οι εντυπώσεις από τη Μόσχα δεν είναι βεβαίως λογοτεχνία, είναι δημοσιογραφία.

Ασφαλώς, ο πεπεισμένος κομμουνιστής Βάρναλης γράφει για να πείσει τους αναγνώστες του για την υπεροχή του σοβιετικού συστήματος και θέλοντας να φτάσει σε όσο το δυνατόν πλατύτερο κοινό, διάλεξε όχι τον Ριζοσπάστη, αλλά μια «αστική», έστω και αριστερίζουσα, εφημερίδα με πολύ μεγάλη κυκλοφορία. Απευθυνόμενος σε αυτό το πλατύτερο κοινό, είναι πιο συγκρατημένος στη φρασεολογία του, αποφεύγει κάποιες «χαρακτηριστικές» λέξεις της κομμουνιστικής ιδιολέκτου, αλλά δεν κρύβει την τοποθέτησή του.

Σε ρεστοράν, σπίτια, εργοστάσια, σχολεία, μαγειρεύεται σχεδόν κάθε μέρα το εθνικό φαγί των Ρώσων, το μπορς, «ο μέγας ζωμός» των Σπαρτιατών στο Βορρά.

Φαγί χορταστικό, θερμαντικό και φτηνό για τη φτωχολογιά. Λάχανο και πατάτα είναι από τα πιο χρειαζούμενα ζαρζαβατικά για το ρούσικο πλήθος