“Με πυξίδα το Φως”, το βιβλίο του Πάρι Κατσίβελου, για την αυτοβελτίωση και τον εσωτερισμό

Το βιβλίο Αυτοβελτίωσης και Εσωτερισμού "ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟ ΦΩΣ" είναι 18άκις βραβευθέν.

“Με πυξίδα το Φως”, το βιβλίο του Πάρι Κατσίβελου , για την αυτοβελτίωση και τον εσωτερισμό ,ανοίγει τον κύκλο των βιβλίων Φιλοσοφίας, Εσωτερισμού και Μεταφυσικής των εκδόσεων OSTRIA, σε μια Νέα Έκδοση, συμπληρωμένη.

Το βιβλίο Αυτοβελτίωσης και Εσωτερισμού “Με Πυξίδα το ΦΩΣ” του Ηθοποιού, Σκηνοθέτη, Καθηγητή Δραματικής Τέχνης και Καθηγητή Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Πάρι Κατσίβελου, αφού ταξίδεψε σε μια εξαετή πετυχημένη διαδρομή, γόνιμα και ζεστά στις καρδιές και τις συνειδήσεις κάποιων χιλιάδων αναγνωστών, από τις εκδόσεις Λιβάνη, και αφού χαρακτηρίστηκε  από τα Μ.Μ.Ε., “βιβλίο σταθμός στη διεθνή βιβλιογραφία της Αυτοβελτίωσης και του Εσωτερισμού”, παρουσιάστηκε στο ιστορικό Κτίριο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών (κατοικία Όθωνος – Αμαλίας) Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία, υπό την Αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Έτσι το βιωματικό ταξίδι στους Ορατούς και Αόρατους Κόσμους το γεμάτο από ντοκουμέντα και αλήθειες για την ύπαρξη των άλλων διαστάσεων, το γεμάτο από τις μάχες του Φωτός και του σκότους που κόβουν την ανάσα αλλά και το γεμάτο από ευλογίες και θαύματα, χαρές και Χάρες κάθε λογής, κυκλοφορεί σε μια νέα, πολύ προσεγμένη,  πολυτελή έκδοση με ένα ιδιαίτερα συμβολικό εξώφυλλο, ιδέα του συγγραφέα.

Τον χαιρετισμό έναρξης απηύθυνε η πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος κ. Νίνα Διακοβασίλη, η οποία παρουσίασε και τον συγγραφέα. Κατόπιν τον συντονισμό της βραδιάς αλλά και την αρχική παρουσίαση του πονήματός του ανέλαβε ο συγγραφέας, ο οποίος εντυπωσίασε λέγοντας ότι  μεγάλο µέρος απ’ το Φως και την Αγάπη που κοµίζει το παρόν εγχείρηµα,  ανήκει  σε όσους διδασκάλους, με την παρουσία ή με το έργο τους φώτισαν τη διαδρομή του και στήριξαν την ύπαρξή του, σε όσους Γέροντες, Αγίους, Θεραπευτές, Προστάτες, Οδηγούς  (ενσώματους και ασώματους), σε όσες Φωτεινές Δυνάμεις, Διάνοιες, Ποιότητες, Ουσίες, Εξουσίες, σε όσους Αγγέλους, Αρχαγγέλους (όλων των ακτίνων), σε όσες φωτεινές ραδιοβολίες και συχνότητες, σε όσα φωτεινά πεδία πέρασαν στη συνειδητότητά του.

Ένα άλλο μέρος αυτού του Φωτός,  είπε, ανήκει στις συνθήκες που “οικονόμησε” και γενναιόδωρα προσέφερε το Άγιο Σύμπαν για την συγκεκριμένη του βίωση, συνθήκες που αποδέχτηκε και συναποφάσισε πριν κατέβει στην ύλη, αλλά και όσες αγωνιζόμενος κατά Νόμον ή κατά παράβαση του, εσκεμμένα, από αδυναμία ή  από άγνοια οικοδόμησε με τον εδώ μικρό εαυτό.

Και συνέχισε: Ευχαριστώ για το εκπληκτικό περιπετειώδες ταξίδι αυτής της βίωσης, στις ΕΣΩ αλήθειες. Ευχαριστώ γι΄ αυτό το μαγικό ταξίδι Ζωής”.

Κατόπιν ο συγγραφέας παρουσίασε τον Αναπληρωτή καθηγητή της Ιστορίας και της Φιλοσοφίας της Αστρονομίας και των Φυσικών Επιστημών – Τμήμα Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών κύριο Στράτο Θεοδοσίου, ο οποίος εξέπληξε ευχάριστα τον Πάρι Κατσίβελο και το κοινό γιατί είχε ετοιμάσει μια καλαίσθητη ταινία για τον συγγραφέα και το βιβλίο, την οποία παρουσίαζε καθώς μιλούσε. Ο καθηγητής κ. Θεοδωσίου μεταξύ άλλων είπε:

“Το βιβλίο Με Πυξίδα το ΦΩΣ, είναι ένα πραγματικά καλογραμμένο και πολύ εντυπωσιακό  Λογοτεχνικό δημιούργημα, με υπέροχη γλώσσα, με ποικιλία θεμάτων, με πολύ δράση, με ζωντανή αφήγηση με πάθος και “αλήθειες”, για θέματα ζωής που όλους μας ταλανίζουν….

    Η ατραπός του φωτός, σύμφωνα με τα γραφόμενα του Πάρι Κατσίβελου, είναι ο δίαυλος μέσω του οποίου «γεύεσαι» τους κρουνούς των πνευματικών, αλλά και των υλικών σφαιρών, με όσα δώρα αυτοί  οι κρουνοί κομίζουν…..Ό,τι είναι κρυμμένο στη φύση (Μικρόκοσμος) θα πρέπει να ανακαλυφθεί από εμάς και με «πυξίδα το φως» να μας οδηγήσει στην καλύτερη κατανόηση του Σύμπαντος που μας περιβάλλει, δηλαδή, αυτού που ονομάζουμε Μακρόκοσμο και του συγκεκριμένου ρόλου του ανθρώπου μέσα σε αυτό.

……Εύχομαι ο Πάρις Κατσίβελος, να ικανοποιήσει όλες τις ενοράσεις και τις φιλοσοφικές ενατενίσεις του, ακολουθώντας το ένστικτό του και έχοντας ως πυξίδα του, όχι μόνο το φως, αλλά  το ισχυρό φιλοσοφικό και πνευματικό του υπόβαθρο”.

Τον ακολούθησε ο Καθηγητής της Φυσικής του Διαστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών τέως   Διευθυντής Εργαστηρίου Αστροφυσικής και Διευθυντής Αστεροσκοπείου του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ξενοφών  Μουσάς, ο οποίος επίσης αιφνιδίασε ευχάριστα τον συγγραφέα και το κοινό με μία δική του ταινία, αφιερωμένη στο συγγραφέα και στο πόνημά του για το ΦΩΣ!

Ο κ. Μουσάς συνοδεύοντας την προβολή της ταινίας που αφιέρωσε στον Πάρι Κατσίβελο, μεταξύ άλλων είπε: “……Ο λόγος του Πάρι είναι μοναδικός, ζυγισμένος, με απίστευτη ισορροπία, δύναμη, φλόγα, χρώμα και πάνω από όλα λογική. Πάντα έχω στο μυαλό μου τις χαρακτηριστικότατες, μοναδικές εκπομπές του στο ραδιόφωνο.
 …Είναι φυσικό τα γραπτά κείμενά του επίσης να έχουν προσωπικότητα και μοναδικότητα.  Γράφει ποιητικά, με δύναμη, με ζωντανές εικόνες, με διαλόγους αληθινούς! Γράφει σε μια υπέροχη γλώσσα, με μεγάλη πυκνότητα. Είναι πραγματική Λογοτεχνία!Με την ματιά του φυσικού, διαβάζω το βιβλίο με την μεγάλη πυκνότητα και βαρύτητα σχεδόν σε κάθε πρόταση. Θυμάμαι ότι ο Πάρις είναι ποιητής και όχι απλός συγγραφέας. Ξεχνάω ότι το φως είναι ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και απολαμβάνω το μεστό ποίημα……”

Ο συγγραφέας ανάμεσα στους ομιλητές και αμέσως μετά από αυτούς διάβασε θεατροποιημένα αποσπάσματα από διάφορα κεφάλαια του βιβλίου του με την συνοδεία πιάνου από τον μουσικό κ.  Μιχάλη Παπαγεωργίου,  απάντησε στις ερωτήσεις των συμπορευτών του σ΄ αυτό το  ιδιαίτερα μυσταγωγικό και μυητικό ταξίδι στις Έσω Αλήθειες και στο τέλος υπέγραψε το βιβλίο του.

Φυσικά η όμορφη πολυπληθής συντροφιά συνέχισε την ζεστή, γλυκιά περιπλάνησή της στο γραφικό και επίσης ιστορικόAthens  City Museum Bistrot Black Duck, με όμορφα πηγαδάκια για τις αλήθειες της Ζωής, με υπέροχες φρεσκοφουρνιστές γεύσεις, κρασί, μελωδικά ακούσματα και ανταλλαγές εμπειριών από τους Ορατούς και Αόρατους Κόσμους. Ο συγγραφέας ακούραστος συνέχισε τις αφηγήσεις του, υπογράφοντας και εκεί το βιβλίο του.

Το βιβλίο “Με Πυξίδα το ΦΩΣ” παρουσιάστηκε υπό την  Αιγίδα Του Παγκόσμιου Φιλοσοφικού Φόρουμ, Του Ομίλου για την Unesco Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, του Ομίλου για την Unesco  Πειραιώς και Νήσων και άλλων σημαντικών Ομίλων του Πνεύματος και των Τεχνών, σε πολλές πόλεις της χώρας μας κάποιες του εξωτερικού και σε αρκετούς Δήμους της Αττικής.

Το βιβλίο Αυτοβελτίωσης και Εσωτερισμού “ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟ ΦΩΣ” είναι 18άκις βραβευθέν.