Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης χαρακτικής «Θηρογένεια» του Γιάννη Ευθυμιάδη

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης χαρακτικής «Θηρογένεια» του Γιάννη Ευθυμιάδη πριν από λίγες μέρες στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29). Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν η Ντίνα Κώτσιου , Καθηγήτρια Χαρακτικής ΑΣΚΤ, Γιώργος Βλασσόπουλος χαράκτης, Ευαγγελία Μπαφούνη Διεύθυντρια Πολιτισμού Δήμου Πειραιά, Κατερίνα Κωστίου Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, εικαστικοί καλλιτέχνες και πλήθος κόσμου.

Το αρχέγονο τοπίο της Σαντορίνης, το ηφαιστειακό έδαφος, το βαθύ γαλάζιο αναδεικνύονται μέσα από το φως που συνεχώς μεταβάλλεται. Τα σχήματα, τα χρώματα, η ίδια η σύνθεση, όλα επαναπροσδιορίζονται και αφήνουν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο βλέμμα του θεατή.

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 7.30 μ.μ. στο χώρο της πινακοθήκης ο Γιάννης Ευθυμιάδης θα μιλήσει για την τέχνη και την τεχνική της ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν χαραγμένες μήτρες σε λινόλεουμ, ξύλο, μέταλλο, πλέξιγκλας, διαφορετικά τυπώματα, να γνωρίσουν την ΥΨΙΤΥΠΙΑ και τη ΒΑΘΥΤΥΠΙΑ, τα μελάνια, για τα χαρτιά…

Είσοδος ελεύθερη

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Φίλωνος 29

Διάρκεια έκθεσης: 1-10 Μαρτίου

Ώρες λειτουργίας : καθημερινά 11.00-2.00 πρωί και 6.00-9.00 απόγευμα