Ο εικαστικός Αλέξανδρος Λιάπης από “Ελλάς που πας;” στο “παράξενο ταξίδι” στην Marina keas gallery

Ο εικαστικός Αλέξανδρος Λιάπης μας ξεναγεί στις εικαστικές του δημιουργίες , με την έκθεσή του “Ελλάς που πας;”, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την 1η Ιουνίου στις 18.30 στο BOOKSPLUS /art & coffee Πανεπιστημίου 37, Αθήνα 105 64 , ενώ από από 1η ως 18 Ιουνίου μεταφερόμαστε «σ’ ένα παράξενο ταξίδι» στην Marina keas gallery στο Βουρκάρι της Τζιας , εκθέτοντας την συλλογή του με τίτλο “παράξενο ταξίδι”.

info

“Ελλάς που πας;”
Εικαστική έκθεση Αλέξανδρου Λιάπη
Εγκαίνια : 1η Ιουνίου στις 18.30
BOOKSPLUS /art & coffee
Πανεπιστημίου 37, Αθήνα 105 64
21 0322 2300
Οργάνωση έκθεσης: Φλώρα Σαρτζετάκη

“Διαχρονικά αρχέτυπα προβάλλουν, όντως, οι ημιπαραστατικές έως και αφηρημένες συνθέσεις του καλλιτέχνη με δύναμη κρούσης τόσο τα ανθρωπομορφικά, διαπερασμένα από μιαν ανεξάντλητη ενέργεια σύμβολα όσο και τις, πάντοτε, εν δυνάμει και «ποιητική αδεία» υπαινιχτικές μορφές. Σύμβολα και μορφές που αντιδρώντας σε κάθε πεζή περιγραφή αποτελούν «ιερογλυφικά» της μεγάλης ευαισθητοποίησης του δημιουργού σε ό,τι τον περιβάλλει και τον ερεθίζει ψυχικά και πνευματικά.

Ανασηκωμένα χέρια που θυμίζουν ψαλίδια ή και πελέκεις, μελανόμορφες μορφές που θυμίζουν στοιχειά, τερατοειδή συμπλέγματα δίνουν στην ενότητα «Ελλάς πού πας;» μια τραγικότητα από την οποία ήταν απαλλαγμένα το καράβι και άλλα εικονογραφικά στοιχεία-στοιχειά της ενότητας «Ελλάς πού πας;». Ιερατική θα μπορούσε κανείς να αποκαλέσει τη μυθοπλαστική γραφή του Λιάπη που σηματοδοτεί μια καρποφόρα σε συνειρμούς και μηνύματα πορεία.”

Ντόρα Ηλιοπούλου – Ρογκάν
Δρ. Ιστορικός της τέχνης –
τεχνοκριτικός
Officier des Arts et Letters

Ο Αλέκος Λιάπης «σ ένα παράξενο ταξίδι» στην Marina keas gallery

Ο Αλέκος Λιάπης με δωρική λιτότητα και καθαρό χρώμα δημιουργεί ένα έργο διαχρονικό και επίκαιρο. «Σε αυτό το “παράξενο ταξίδι” ο καλλιτέχνης με την ανθρωποκεντρική ζωγραφική του απαλλαγμένη από κάθε είδους επέμβαση μας αφήνει να ταξιδέψουμε ελεύθεροι και απαλλαγμένοι από το αδιέξοδο της πολύπλοκης και σκληρής εποχής μας» ανέφερε η κυρία Κατερίνα Μαρούλη της Μarina keas gallery.
Η ζωγραφική του Αλέκου Λιάπη δίνει ένταση στο χρώμα, τα μάτια εκφραστικά και η προσωπικότητα του ανθρώπου πολυμερισμένη μας οδηγούν σε αυτό το ταξίδι της ζωής που μόνο αισιόδοξο μήνυμα μπορεί να μας διδάξει.
Όπως λέει και ο ίδιος” Άντεξα για να σου δείξω ότι και εσύ μπορείς πολλά να φτιάξεις στη ζωή για να κάνεις την νύχτα σου, τη μέρα σου πιο όμορφη μέσα στο ανόητο της ζωής μας”