Μάνδρα – Τιμητική εκδήλωση για την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Κωνσταντίνα Πάλλη

Τιμητική εκδήλωση για την ηθοποιό και σκηνοθέτιδα Κωνσταντίνα Πάλλη , που μεγάλωσε στη Μάνδρα, διοργανώνει ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης,

η Δημοτική Βιβλιοθήκη, ο Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού και η Σινεφιλία

Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη” θα προβληθούν οι ταινίες μικρού μήκους της Κωνσταντίνας Πάλλη “Γείτονες”, “Rumor Has It”, “Just World”.

Η ταινία «Γείτονες» έχει παρουσιαστεί σε δεκάδες φεστιβάλ ταινιών και έχει κερδίσει τα βραβεία «Καλύτερης μουσικής» στο Athens Digital Film Festival και «Καλύτερου Μοντάζ» στο «12 months film festival” στη Ρουμανία. Ήρωας είναι ο Γρηγόρης, ένα νεαρό παιδί που αγωνίζεται να βρει τη θέση του σε μια κοινωνία γεμάτη αναλγησία και προκαταλήψεις. Ζώντας σε ένα ρατσιστικό περιβάλλον, υιοθετεί σε μεγάλο βαθμό τη λογική των γύρω του και χάνει σιγά – σιγά τη συμπόνια για τον διπλανό του. Όλα αυτά θα ανατραπούν όταν ένας καινούριος γείτονας θα μετακομίσει στη γειτονιά του. Αυτός, ο Ξένος, θα τον κάνει να δει την πραγματικότητα με άλλα μάτια και θα τον αναγκάσει να πάρει θέση.

Πως δημιουργείται μια ψεύτικη φήμη; Πόσο εύκολο είναι να την «πατήσουμε»; Πόσο τραγελαφική μπορεί να γίνει η ζωή των ανθρώπων σε συνθήκες εγκλεισμού; Πόσα ψωμιά και τσουρέκια αντέχει να φτιάχνει και να τρώει ένας άνθρωπος; Λίγοι από τους προβληματισμούς που πρόεκυψαν κατά τη διάρκεια της δικής μας απομόνωσης. Θελήσαμε να τους μοιραστούμε μαζί σας. Χαμογελώντας! Έτσι, για να ξορκίσουμε το κακό! Το “Rumor Has It” δίνει απάντηση στο ερώτημα “Ποιος είπε πως δεν μπορούμε να γυρίζουμε ταινίες όσο είμαστε σε καραντίνα” αλλά και στα παραπάνω ερωτήματα…

Πόσο εύκολα και ανώδυνα κριτικάρει η κοινή γνώμη τα θύματα της οικογενειακής βίας; Πως αντιδρούμε στην βία όταν αυτή δεν αφορά εμάς και τις ζωές μας; Πόσο ανάλγητα βάζουμε ταμπέλες έτσι ώστε να ξεπλύνουμε τους θύτες; Πόσο δύσκολο είναι να μπούμε σε «ξένα παπούτσια» και να προσφέρουμε χείρα βοηθείας σε κάποιον που τη χρειάζεται; Σε μια χώρα που οι γυναικοκτονίες είναι μια συνεχόμενη καθημερινότητα κι ένας εφιάλτης διαρκείας, η ταινία «Just World/Ένας δίκαιος Κόσμος» επιχειρεί να φωτίσει τις απλουστεύσεις που μας κάνουν τελικά όλους συνένοχους.

Η ταινία «Just World/Ένας δίκαιος Κόσμος» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ «Lady Bug» στο Gothenburg της Σουηδίας τον Νοέμβριο του 2021.