Στις 23 Αυγούστου 2018 ξεκινά το φεστιβάλ πιάνου «Αναστάσιος Λεϊμονής» στον Πόρο

Στις 23 Αυγούστου 2018 ξεκινά το φεστιβάλ πιάνου «Αναστάσιος Λεϊμονής» στον Πόρο καθώς και η Διεθνής Θερινή Ακαδημία .

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο Συγγρού και αξίζει να σημειωθεί ότι το φεστιβάλ φιλοξενείται για 10η συνεχή χρονιά στο νησί του Πόρου , ενώ θα διαρκέσει έως την 1η Σεπτεμβρίου 2018, υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου.

Σε αυτή την επετειακή διοργάνωση, διακεκριμένοι σολίστες από όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν τις εργασίες της Ακαδημίας και θα συμμετάσχουν στο «10ο Φεστιβάλ Πιάνου – Πόρος 2018», χαρίζοντας σε κατοίκους και επισκέπτες μοναδικές ερμηνείες σε 22 ατομικά και 5 ομαδικά ρεσιτάλ.

Ξεχωριστές βραδιές της διοργάνωσης θα είναι η βραδιά με Κοντσέρτα για ένα, δύο και τρία πιάνα με την Ορχήστρα “Sinfonietta” Αθηνών το Σάββατο 25 Αυγούστου στο αμφιθέατρο Συγγρού, το Ρεσιτάλ υπό το φως της πανσελήνου την Κυριακή 26 Αυγούστου στο Ιερό του Ποσειδώνα, το Ρεσιτάλ Πιάνου για λιλιπούτειους πιανίστες στις 27 Αυγούστου στη Χατζοπούλειο Βιβλιοθήκη και τα διαγωνιστικά Κοντσέρτα (γκαλά) στις 28 και 31 Αυγούστου για σολίστες κάθε ηλικίας.

Επίσης, στις 24, 29 και 30 Αυγούστου πραγματοποιούνται ατομικά ρεσιτάλ στο Αμφιθέατρο Συγγρού και στην αίθουσα Νεφέλη του Ξενοδοχείου Sirene Blue Resort (μοναδικό με ώρα έναρξης 21:45).

Οι 11 καθηγητές που διδάσκουν είναι διάσημοι παιδαγωγοί και σολίστες πιάνου, και εκπροσωπούν μεγάλες σχολές πιάνου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν κληθεί να δώσουν τα φώτα τους στους νέους σπουδαστές σε 5 ατομικά masterclasses. Ιδρύτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Ακαδημίας και του Φεστιβάλ είναι η Αγάθη Λεϊμονή, διάσημη σολίστ και καθηγήτρια πιάνου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς διοργανώσεις. Χάρη στην κ. Λεϊμονή και την πολύτιμη αρωγή του Δήμου Πόρου και των χορηγών κ. Σπύρου Λάζαρη – ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Sirene Blue Resort, του Μουσικού Οίκου Σπύρος Νάκας, του Πυθαγόρειου Ωδείου και του Τρίτου Προγράμματος, συνεχίζεται με επιτυχία μια διοργάνωση με διεθνή απήχηση.

 

* Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων: 20:00