Γαρίδες με λαχανικά και αβοκάντο

Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο | Έτοιμο σε 20'

Υλικά
  • 2 καρότα σε μικρά κυβάκια
  • 1 πατατα σε μικρά κυβάκια
  • 170 γρ. Αρακά
  • 12 γαρίδες
  • 80 γρ. κρεμμυδάκια και αγγουράκια πίκλες σε λεπτές φέτες
  • 2 χουρμάδες ψιλοκομένους (κυβάκια)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1/4 φλ. Χωριστά
  • 1 αβοκάντο καθαρισμνο
  • 1 πρέζα μπούκοβο (τσίλι)
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 μικρά φύλλα σαλάτας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Ρίχνετε καρότα, πατάτα και αρακά σε κατσαρόλι με αλατισμένο νερό που βράζει για 3-4 λεπτά. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Προσθέτετε τις φετούλες από τις πίκλες, τους χουρμάδες, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλάτι. Ανακατεύετε.
Βάζετε το αβοκάντο με το 1/4 φλ. ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και το μπούκοβο στο μούλτι μέχρι να έχετε πουρέ. Τον αδειάζετε στα λαχανικά, ανακατεύετε, δοκιμάζετε και διορθώνετε, αν χρειάζεται. Προσθέστε πιπέρι.
Για τις γαρίδες: Τις καθαρίζετε κόβοντας το κεφάλι και βγάζοντας το κέλυφος και την μαύρη γραμμή που υπάρχει στη ράχη. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι (αφού αφαιρέσετε το κεφάλι) να κόψετε με ψαλίδι κατά μήκος της ράχης ώστε να βγει το κέλυφος μαζί με τα πόδια και στη συνέχεια βγάζετε τη φλεβίτσα της άμμου. Ψήνετε τις γαρίδες στον ατμό πάνω από νερό που μόλις βράζει για 5-6 λεπτά, μέχρι να είναι ροζ. Τις βγάζετε να κρυώσουν και τις κόβετε σε μικρές μπουκιές, κρατώντας τις 4 ολόκληρες.
Moιράζετε το μείγμα των λαχανικών με τη σάλτσα αβοκάντο σε μπολ στρωμένα με τα πράσινα φύλλα και βάζετε πάνω τους τις γαρίδες. Σερβίρεται δροσερό.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συντάκτη