Ορεκτικό με ντομάτες και φέτα

Εύκολο, απλό, γρήγορο και νόστιμο. Ένα υπέροχο ορεκτικό, ένας ωραίος καλοκαιρινός μεζές. Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο | Προετοιμασία: 10', Ψήσιμο στο φούρνο: 6'

Δύσκολο να προσδιορίσω τις ποσότητες των υλικών, αλλά δεν το κρίνω και απαραίτητο γιατί απαιτεί καθημερινά υλικά, που λίγο πολύ υπάρχουν στα περισσότερα σπίτια.

Υλικά
    • Ώριμες ντομάτες
    • Ελαιόλαδο
    • Γαλέτα
    • Φέτα
    • Αλάτι, πιπέρι
    • Ρίγανη, βασιλικό, σκόρδο
Εκτέλεση
  • Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες ενός εκατοστού και τις αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
  • Πανάρετε τις ροδέλες πρώτα σε λάδι και μετά σε γαλέτα και τις στρώνετε σε ένα πυρίμαχο ταψάκι που έχετε προηγουμένως αλείψει με ελαιόλαδο και έχετε πασπαλίσει με λίγη γαλέτα.
  • Κάνετε, λοιπόν, μία στρώση με τις ντομάτες. Από πάνω στρώνετε φέτα κομμένη σε λεπτές φέτες.
  • Πασπαλίζετε με λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο, ρίγανη και βασιλικό.
  • Συνεχίζετε με άλλη μια σειρά στρώσεων και τελειώνετε με ντομάτα.
  • Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με αρκετή γαλέτα.
  • Ψήνετε σε προθερμασμένο, μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.
  • Σερβίρεται ζεστό.


Σημείωση: Αν δεν έχετε αρκετή φέτα, μην τη στρώσετε σε φέτες αλλά θρυμματίστε και πασπαλίστε