Ραβιόλια με γαρίδες και πέστο βασιλικού

Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο | Έτοιμο σε 40'

Χειροποίητα φρέσκα ζυμαρικά!

 

Υλικα για τα φρεσκα ζυρικα
  • 250 γραμ. αλεύρι
  • 1½ κουτ. σούπας γάλα
  • 6 κρόκοι και 1 ολόκληρο αυγό
Υλικά για την γέμιση
  • 250 γραμ. αλεύρι
  • 150 γραμ. γαρίδες αποφλοιωμένες
  • χυμό ενός λεμονιού
  • λίγο άνηθο
  • λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 μπολάκι μικρό παρμεζάνα
  • 1 μπολάκι μικρό πέστο βασιλικού
Υλικά για την σάλτσα λαχανικών:
  • 250 γραμ. αλεύρι2
  • κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας ζωμό λαχανικών
  • λαχανικά: 1 καρότο, 1 κολοκυθάκι ή ότι άλλο θέλουμε
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:

Αρχικά, φτιάχνουμε την ζύμη για τα ραβιόλια. Έτσι, σε ένα μπολ, σπάμε τα αυγά. Βάζουμε το γάλα, το λάδι και το αλεύρι, ανακατεύουμε και μετά ζυμώνουμε σιγά-σιγά.
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, περνάμε στο δεύτερο στάδιο, δηλαδή φτιάχνουμε τα ραβιόλια. Αφού αλευρώσουμε το τραπέζι, ανοίγουμε το φύλλο με την βοήθεια ενός πλάστη. Το φύλλο θα πρέπει να είναι λεπτό, περίπου 1 χιλιοστό. Σημαντικό είναι το άνοιγμα του φύλλο να γίνει όσο η ζύμη είναι φρέσκια. Όταν πετύχουμε πάχος ενός χιλιοστού, κόβουμε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια με πλευρά 12 εκατοστών. Το καθένα από αυτά θα αποτελέσει ένα ραβιόλι.
Σε ένα μπλέντερ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε τις γαρίδες, το πέστο βασιλικού, αλάτι, παρμεζάνα, λευκό πιπέρι, λίγο άνηθο, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού. Αλέθουμε το μίγμα μέχρι να γίνει πολτός.
Έπειτα γεμίζουμε τα ραβιόλια. Σε καθένα από αυτά, βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το μίγμα της γέμισης. Τα κλείνουμε σχηματίζοντας τρίγωνα, ενώνοντας τις άκρες τους. Για να τα κολλήσουμε καλά χρειαζόμαστε λίγο κρόκο αυγού. Έτσι, με ένα πινελάκι πασαλείβουμε τις άκρες που ενώνουμε.
Στη συνέχεια, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 4 με 5 λεπτά.
Παράλληλα φτιάχνουμε την σάλτσα λαχανικών. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, τραβάμε το τηγάνι από την φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών. Αμέσως μετά, επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και προσθέτουμε όποια λαχανικά θέλουμε, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε στην φωτιά ώσπου να μαλακώσουν, και να δέσει η σάλτσα.
Τέλος σερβίρουμε. Στρώνουμε τα ραβιόλια στο πιάτο γύρω-γύρω τα περιχύνουμε με την σάλτσα και στην μέση, βάζουμε τα λαχανικά.
Καλή όρεξη!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει Περισσότερα από τον συντάκτη