Νηστίσιμο Λαχανόριζο

Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο | Έτοιμο σε 20'

Υλικά
  • μισό λάχανο ζουλιέν
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκλ σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 150-200 γρ ρύζι γλασέ
  • 1 κ.σ πελτέ
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης(από βάζο)
  • ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  •  αλάτι + πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά το σκόρδο. Μετά προσθέτουμε το λάχανο (κομμένο ζουλιέν) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει.
  • Μόλις μαραθεί και βράσει προσθέτουμε ζωμό από μοσχάρι ή νερό μέχρι να σκεπάσει το λάχανο και λίγο παραπάνω. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και μια κουταλιά πελτέ.
  • Όταν πάρει βράσει ρίχνουμε τη δάφνη, την κανέλα και το ρύζι ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.