Τοματοσαλάτα με ροδάκινο και ρόκα

Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο | Προετοιμασία: 35'

Υλικά για 4 μερίδες
  • 4 ώριμα ροδάκινα
  • 200 γρ ντοματίνια
  • 300 γρ βουβαλίσια μοτσαρέλα
  • 100 γρ ρόκα

Για το dressing της σαλάτας

  • 1 κόκκινο τσίλι
  • 2-3 κ.σ λευκό ξύδι
  • 2 κ.σ μέλι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 5 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ψιλοκομμένος Μαϊντανός
Εκτέλεση

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα ροδάκινα. Τα βουτάμε για λίγο σε νερό που βράζει και τα ξεφλουδιζουμε. Τα κόβουμε στη μέση και αφαιρουμε το κουκούτσι. Τα ξανακόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. Πλένουμε τα ντοματίνια, τα στεγνώνουμε καλά και τα κόβουμε στα 4 .Τοποθετούμε τα ροδάκινα και τα ντοματίνια μαζί στα πιάτα της σαλάτας
Στραγγίζουμε τη βουβαλίσια μοτσαρέλα και την κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. Πλένουμε και καθαρίζουμε την ρόκα, τοποθετούμε στα ίδια πιάτα την μοτσαρέλα και τη ρόκα.
Για το dressing, κόβουμε κατά μήκος στην μέση το τσίλι, το καθαρίζουμε και το πλένουμε. Το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Χτυπάμε 5 κ.σ νερό με λευκό ξύδι, μέλι, λίγο αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το τσίλι και τον μαϊντανό. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το dressing και σερβίρουμε αμέσως.