Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι και μετά το σκόρδο. Μετά προσθέτουμε το λάχανο (κομμένο ζουλιέν) και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσει.
Μόλις μαραθεί και βράσει προσθέτουμε ζωμό από μοσχάρι ή νερό μέχρι να σκεπάσει το λάχανο και λίγο παραπάνω. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη και μια κουταλιά πελτέ.
Όταν πάρει βράσει ρίχνουμε τη δάφνη, την κανέλα και το ρύζι ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.