Ο “Ντάνιελ” έπνιξε τις μακέτες Αγοραστού και Μπέου

Ο “Ντάνιελ” έπνιξε τις μακέτες Αγοραστού και Μπέου, τονίζει μεταξύ άλλων το Πράσινο Κίνημα

Δυστυχώς, στο ίδιο χιλιοπαιγμένο και κακό έργο, βρέθηκαν θεατές για άλλη μία φορά οι κάτοικοι της Θεσσαλίας, οι οποίοι είδαν συμπολίτες τους να χάνουν τη ζωή τους, να καταστρέφονται υποδομές και περιουσίες των πολιτών, από την όντως πολλή έντονη αλλά αναμενόμενη βροχόπτωση.

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ θυμίζει πως είναι η πολλοστή φορά που η Θεσσαλία πνίγεται επί διοίκησης του κ. Αγοραστού, ο οποίος μάλιστα σε πρόσφατες εκδηλώσεις διαφήμιζε χωρίς καμία ντροπή ότι η Περιφέρεια έχει προχωρήσει στα απαραίτητα έργα.

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ όπως συνηθίζει είχε εκδώσει έγκαιρα ανακοινώσεις και δελτία τύπου όπου στηλίτευε την ανεπάρκεια της Περιφέρειας, καθώς τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος Βόλου δεν έχουν προχωρήσει σε κανέναν σχεδιασμό και η Πολιτική Προστασία μοιάζει άγνωστη λέξη για αυτούς.

Ο Βόλος, που ο δήμαρχός του ο κ. Μπέος, θα τον έκανε Μονακό είναι πλημμυρισμένος από τη μία άκρη της πόλης έως την άλλη. Ενώ οι κάτοικοι παραμένουν χωρίς ρεύμα. Τραγική είναι η κατάσταση και στα χωριά του Πηλίου, στη Σκιάθο, στα παράλια των Δήμων Αγιάς και Τεμπών, το Καλοχώρι της Λάρισας και άλλες περιοχές.

Ο δήμαρχος Βόλου θεωρώντας πως όλα είναι επικοινωνία βγήκε όταν πλέον είχε πλημμυρίσει ο Βόλος και τράβαγε βιντεάκια δήθεν ότι κάτι έκανε.

Μεγάλη είναι η ευθύνη που βαραίνει και τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Κικίλια, καθώς καθυστέρησε για ώρες να δοθεί το απαγορευτικό ταλαιπωρώντας και θέτοντας σε κίνδυνο χιλιάδες πολίτες.

Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ, την κυβέρνηση, τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον δήμαρχο Βόλου, που δεν κατάφεραν να θωρακίσουν αποτελεσματικά για άλλη μία φορά την περιοχή της Θεσσαλίας και έχουν την απόλυτη ευθύνη για όσα συμβαίνουν.
Ειδικά, οι πρόσφατοι ισχυρισμοί του κ. Αγοραστού ότι έχει θωρακίσει την περιοχή των Φαρσάλων μετά τον ΙΑΝΟ, αλλά και ότι ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά στην Κάρλα, αποδείχτηκαν για άλλη μία φορά κούφια λόγια.

Ο Συμπρόεδρος του Πράσινου Κινήματος Κώστας Καλογράνης δήλωσε σχετικά: «Συμπαραστεκόμαστε στους πολίτες που επλήγησαν από τις πλημμύρες και ελπίζουμε να μην δημιουργηθούν άλλα προβλήματα. Δυστυχώς όμως μπορούμε να ελπίζουμε μόνο στις διαθέσεις του καιρού, καθώς οι διαθέσεις των τοπικών αρχών και της κυβέρνησης δεν μας κάνουν να αισιοδοξούμε. Τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν γίνει, και τα υπάρχοντα δεν συντηρούνται, ενώ δεν υπάρχουν καν μελέτες. Όπως έχει επανειλημμένως τονίσει το Πράσινο Κίνημα, απουσιάζει ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός έτσι ώστε να μην συμβαίνουν αυτές οι καταστροφές, ακόμα και όταν δεν υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα.”

The post Ο “Ντάνιελ” έπνιξε τις μακέτες Αγοραστού και Μπέου appeared first on aftodioikisinews.gr.