Συνέντευξη τύπου για το προσφυγικό από την Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου

Συνέντευξη τύπου για το προσφυγικό οργανώνει η Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου σε συνεργασία με την Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ.), την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.), την Εθνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης Ελλάδος (Ε.Ο.ΠΕ.), τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αμειβόμενων Καλαθοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Κ.), το Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (Σ.Ε.Γ.Α.Σ.), με θέμα «Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες».

Σκοπός της κοινής συνέντευξης τύπου είναι η ανάδειξη του Προσφυγικού ζητήματος και η προώθηση της έμπρακτης αλληλεγγύης, ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία , όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δελτίο τύπου – πρόσκληση προς τα ΜΜΕ που απέστειλε ο Δήμος Χαϊδαρίου .

Η συνέντευξη θα δοθεί από τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου κ. Μιχάλη Σελέκο και τους εκπροσώπους των προαναφερόμενων φορέων , την Πέμπτη 16 Φλεβάρη, στις 12 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου (Στρ. Καραϊσκάκη & Επαύλεως).

Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Σκαραμαγκά , στον χώρο της προβλήτας 4 των Ναυπηγείων , ο οποίος βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαϊδαρίου και οι υπηρεσίες του οποίου έχουν αναπτύξει μια πολυπρόσωπη και πολυεπίπεδη δραστηριότητα στήριξης των εκεί προσφύγων και μεταναστών .