Αθλητές και Ολυμπιονίκες καλωσορίζουν τα προσφυγόπουλα στο Χαϊδάρι (Βίντεο)

Αθλητές και Ολυμπιονίκες καλωσορίζουν τα προσφυγόπουλα στο Χαϊδάρι , στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας , από την μαρτυρική πόλη του Χαϊδαρίου , σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος , στο πλαίσιο των συνολικών του δράσεων για την στήριξη των προσφύγων και την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής .

Μεγάλα ονόματα του Ελληνικού αθλητισμού , Ολυμπιονίκες και παράγοντες της αθλητικής οικογένειας βρέθηκαν την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου,σε μια λιτή εκδήλωση με καλεσμένα τα Μέσα ενημέρωσης , σε μια συζήτηση για το προσφυγικό δράμα και την ανάγκη για πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και στήριξης των προσφύγων.

Ολυμπιονίκες , σπουδαίοι αθλητές , όπως ο αργυρός Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης , η Ολυμπιονίκης της πάλης Βούλα Ζυγούρη, οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές Νίκος Παππάς και Βαγγέλης Μάντζαρης, οι διεθνείς πολίστες Παναγιώτης Τζωρτζάτος και Κωνσταντίνος Γούβης ,ο προπονητής Νίκος Γέμελος , ο Ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Μίσσας καθώς και ο εκπρόσωπος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Ηλίας Ξιάρχος , έδωσαν το παρόν στέλνοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους και ότι  καθήκον και υποχρέωση όλων μας είναι να στηρίξουμε τα παιδιά του πολέμου στο δικαίωμα της μόρφωσης.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους αθλητές , υπογράμμισε μεταξύ άλλων : ” Η σημερινή παρουσία αυτών των καταξιωμένων και διακεκριμένων αθλητών, αποδεικνύει ότι εκτός από αθλητές υψηλού επιπέδου καταξιώνονται στη συνείδηση του λαού μας σαν σπουδαίες προσωπικότητες που εκφράζουν το αίσθημα αλληλεγγύης του Ελληνικού λαού στους ξεριζωμένους πρόσφυγες στέλνοντας, παράλληλα, μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Τα σημερινά πρότυπα της νεολαίας είναι αυτοί οι αθλητές που διδάσκουν μαθήματα ανθρωπιάς και εκτός των αγωνιστικών χώρων.”

Παρόντες ήταν και οι επικεφαλής παρατάξεων , δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ανδρέας Μποζίκας και Θεόδωρος Σπηλιόπουλος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αδάμ Στάμος.

Στη συνέχεια οι αθλητές επισκέφτηκαν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου , όπου μίλησαν στους μαθητές και μοίρασαν δώρα στα προσφυγόπουλα , για να λάβουν και εκείνοι το δικό τους δώρο , το “μεγάλο ευχαριστώ” από την μικρή Ναμιτζέ και το “σας αγαπάμε” από τον μικρό Σύριο , που στάθηκε ανάμεσά τους και το φώναξε από το μικρόφωνο.

Οι προετοιμασίες για την υποδοχή των προσφύγων συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες με συγκεντρώσεις στα σχολεία που θα φιλοξενήσουν τα προσφυγόπουλα και κορυφώνονται με την εκδήλωση ενημέρωσης για το προσφυγικό , η οποία έχει τίτλο «Ναι στους πρόσφυγες -Οχι στην προσφυγιά» και πραγματοποιείται, με την παρουσία του ίδιου του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, στις 7.30 το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής (19/2) στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Χαϊδαρίου.