Απεβίωσε ο Νίκος Γιατράκος – Συλλυπητήριες δηλώσεις

Απεβίωσε ο Νίκος Γιατράκος, ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων , ο οποίος το 1989 διαδέχτηκε στη Δημαρχία τον Μιλτιάδη Έβερτ, όταν ο τελευταίος εκλέχθηκε βουλευτής Αθηνών.

Γεννημένος στην Σπάρτη το 1933,εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος από το 1982, εκλέχτηκε ξανά με τον Μιλτιάδη Έβερτ (1986) και ανέλαβε την προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου. Από τις σημαντικότερες στιγμές της θητείας του υπήρξε η επίσημη εκπροσώπηση των Αθηνών ως υποψήφιας διοργανώτριας πόλης στη διεκδίκηση των χρυσών Ολυμπιακών Αγώνων του 1996.

Ήταν διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Παρισιού, σταδιοδρόμησε στον δημόσιο τομέα φθάνοντας έως τον βαθμό του γενικού διευθυντή Περιφερειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Είχε διατελέσει, επίσης, γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και πρόεδρος της Τράπεζας Επαγγελματικής Πίστεως (1992-1993). Είχε δημοσιεύσει πλήθος άρθρων και μελετών σε εφημερίδες και περιοδικά και είχε εκδώσει το έργο «Το ελληνικό περιφερειακό πρόβλημα».

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 6/4/2017 και ώρα 4.00 μ.μ. από το Α’ Νεκροταφείο.

Συλλυπητήρια μηνύματα

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια του Νίκου Γιατράκου.
Υπηρέτησε με ζήλο και αφοσίωση θέσεις και δράσεις για την ανάπτυξη της χώρας. Διετέλεσε Δήμαρχος Αθηναίων και προσέφερε πολλά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Διακρίθηκε για το ήθος και τη σεμνότητά του.
Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου», είναι η δήλωση του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η δήλωση του Ευρωπαίου Επίτροπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρη Αβραμόπουλου : 

«Με συγκίνηση και θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του Νίκου Γιατράκου, πρώην Δημάρχου Αθηναίων, εξαίρετου δημόσιου άνδρα και καλού και έμπιστου φίλου και συνεργάτη για τα χρόνια που ήμασταν μαζί, υπηρετώντας  την Πόλη των Αθηνών. Ο Νίκος Γιατράκος, αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της πρωτεύουσας της Ελλάδος και των πολιτών της. Ήταν υπόδειγμα ήθους, αξιοπρέπειας, ευθύνης και κύρους.

Τα οκτώ χρόνια που ήμασταν μαζί, συνεισέφερε με την εμπειρία και τις γνώσεις του στην επιτυχία της αποστολής μας και τίμησε στο ακέραιο την εμπιστοσύνη μου, ως Αναπληρωτής Δήμαρχος.Ζήσαμε μαζί στιγμές δημιουργίας και είδαμε την Πόλη των Αθηνών να ανακτά το κύρος της, να αναβαθμίζεται θεσμικά, να προσφέρει κοινωνικό και πολιτισμικό έργο, να εμπεδώνει τη χρηστή διαχείριση και τη διαφάνεια και να επιτυγχάνει την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Έργο, το οποίο σφραγίστηκε  με την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.Αυτό το έργο και τις όμορφες δημιουργικές στιγμές, τις μοιραστήκαμε με τον Νίκο Γιατράκο, τον οποίο σήμερα αποχαιρετούμε με τιμή, σεβασμό, αναγνώριση και βαθιά ειλικρινή αισθήματα θλίψης.

Στην οικογένειά του εκφράζω τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου, διαβεβαιώνοντάς τους, ότι θα τον κρατούμε πάντοτε στη μνήμη και στην καρδιά μας».

Συλλυπητήριο μήνυμα και από από τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργος Καμίνη.