Δήλωση του Δημάρχου Ασπροπύργου για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Δήμαρχος Ασπροπύργου, Νίκος Μελετίου: «Με ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσεγγίζει την Συνταγματική Αναθεώρηση»

«Με σοβαρότητα και ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων η Τοπική Αυτοδιοίκηση προσεγγίζει την Συνταγματική Αναθεώρηση», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ κ. Νίκος Μελετίου, με την ολοκλήρωση του ειδικού θεματικού συνεδρίου για το κορυφαίο ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 23 και 24 Ιανουαρίου 2019.

«Κεντρικό ζήτημα για την Αυτοδιοίκηση σε σχέση με την Συνταγματική Αναθεώρηση επιβάλλεται να είναι η ολοκληρωμένη και πραγματική διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της. Ειδικότερα η φορολογική αποκέντρωση θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ζήτημα της οικονομικής αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης», επεσήμανε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου.

Ο κ. Νίκος Μελετίου υπογράμμισε επίσης την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης και ξεκάθαρης κωδικοποίησης των αρμοδιοτήτων για τους δυο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης , ενώ επανέλαβε την πάγια θέση ότι κάθε μεταφερόμενη αρμοδιότητα από την κεντρική εξουσία προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να συνοδεύεται από τους αντίστοιχους πόρους.

Ακόμη δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ανάγκη πρόβλεψης για την δυνατότητα της Αυτοδιοίκησης να αντλεί πόρους από τον φόρο ακινήτων , γεγονός που θα συμβάλλει καταλυτικά στην οικονομική της αυτοτέλεια.

Τέλος, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου σημείωσε : « Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με αξιόπιστο λόγο και με απόλυτη συναίσθηση του Ιστορικού της ρόλου καταθέτει τις δικές της προτάσεις για την δημιουργία ενός σύγχρονου και Δημοκρατικού Καταστατικού Χάρτη της Πατρίδας μας»