Συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Πετρούπολης

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018, με τον Δήμαρχο Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμο, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου, Βασίλη Κατσιαδράμη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα ζητήματα της οργανωμένης προσαρμογής των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία  των Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση του Δήμου από τους λογαριασμούς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως τα προγράμματα «ΦιλόΔημος» ή το ΑΚΣΙΑ για την εξόφληση οφειλών των δήμων από δικαστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν, ο Δήμος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον με ισάριθμες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και για τις τρεις προσκλήσεις που έχουν ενεργοποιηθεί στο πλαίσιο του ΦιλόΔημος ΙΙ, συνολικού ύψους 180 εκατ. ευρώ, για Παιδικές Χαρές, συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και Αύλειων Χώρων, προμήθεια μηχανημάτων έργου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών θεώρησε χρήσιμο να δρομολογηθεί η υποστήριξη των ΟΤΑ με έναν οργανωμένο και ενιαίο τρόπο στο ζήτημα της διαχείρισης των Προσωπικών Δεδομένων και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τις διαθέσιμες επιλογές για την υλοποίηση αυτού  του έργου. Αντίστοιχα, θα υπάρξει επικοινωνία του Δήμου με τους αρμόδιους συμβούλους για τα άλλα ζητήματα.