Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ασπροπύργου λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΣ»

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ασπροπύργου λόγω της επικείμενης κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΣ» , με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας,

Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Μπουραντά Μελέτιο, να ενημερώνει τους κατοίκους ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.,

«Διαδοχικά καιρικά συστήματα προβλέπεται να προκαλέσουν κακοκαιρία, με το όνομα “ΕΛΠΙΣ”, στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες. Το πρώτο καιρικό σύστημα θα μας επηρεάσει από το Σάββατο 22/1/2022 και το δεύτερο, που θα είναι πιο ισχυρό, από τη Δευτέρα 24/1/2022. Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, οι πυκνές χιονοπτώσεις, ακόμα και σε πεδινές περιοχές».

Για το λόγο αυτό, καλεί όλους τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν, πιστά, τις βασικές, καθώς και τις αναλυτικές οδηγίες για χιονοπτώσεις και παγετό, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ενδεικτικά, οι δημότες παρακαλούνται να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση, κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, να προσέχουν τις μετακινήσεις τους, σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, αν είναι απολύτως απαραίτητο, να μετακινηθούν με αυτοκίνητο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση :

Σας ενημερώνουμε ότι, ο Δήμος Ασπροπύργου, εν όψει της χειμερινής περιόδου 2021-2022, για την προστασία των δημοτών, τις ημέρες, που θα επικρατεί δριμύ ψύχος, έχει ορίσει ως χώρους φιλοξενίας-προστασίας πολιτών, τα παρακάτω δημοτικά κτίρια:

1) Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου, Αλέκου Παναγούλη 13, τηλ. επικοινωνίας: 2105577593/2105577191

2) Α΄ ΚΑΠΗ, Ειρήνης και Σωτήρη Πέτρουλα, τηλ. επικοινωνίας: 2105579341

3) Β΄ ΚΑΠΗ, Σόλωνος και Σωκράτους, στον οικισμό ¨Παραλίας¨ του Δήμου Ασπροπύργου, τηλ. επικοινωνίας: 2105573549

4) Γ΄ ΚΑΠΗ, οδός Γενοκτονίας, στον οικισμό ¨Γκορυτσάς¨ του Δήμου Ασπροπύργου, τηλ. επικοινωνίας: 2105598125

Υπενθυμίζεται ότι, ισχύουν τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.