«Οι Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας να λειτουργήσουν σαν επτά μικροί Δήμοι»

«Οι Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας να λειτουργήσουν σαν επτά μικροί Δήμοι», υποστηρίζει ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά:

«Αυτό που έχει σημασία είναι να λειτουργούν αποτελεσματικά οι επτά κοινότητες του Δήμου Αθηναίων. Εμείς θέλουμε επτά μικρούς Δήμους γιατί είναι η πλησιέστερη μορφή πολιτικής και κοινωνικής οργάνωσης στον πολίτη σήμερα. Είναι πάρα πολύ σημαντικά για τη δημοκρατία».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι αυτό απαιτεί διαβούλευση, διάλογο αλλά και κάτι παραπάνω: «Θέλει έναν Δήμαρχο ο οποίος να μην είναι κλεισμένος στο γραφείο του. Έναν Δήμαρχο ο οποίος να είναι έξω στις γειτονιές, να μιλάει και κυρίως να ακούει για να μπορούμε να δουλεύουμε πρακτικά και ουσιαστικά», τόνισε.

Ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρθηκε στην ανάγκη της ευρύτερης δυνατής συνεννόησης και συναίνεσης στη Αυτοδιοίκηση: «Όλα αυτά τα χρόνια έχω ακολουθήσει τον εξής, πάρα πολύ απλό κανόνα.

Όποιος είναι φίλος της Αυτοδιοίκησης και όποιος μας βοηθάει, είναι και δικός μου φίλος. Όποιος είναι απέναντι στην Αυτοδιοίκηση και μας δημιουργεί προβλήματα, είναι δικός μου αντίπαλος. Είναι τόσο απλό».

Και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να βρίσκουμε το «εμείς», το οποίο είναι πολύ πιο πάνω από το «εγώ». Και αυτό το «εμείς» είναι το «εμείς» της Αυτοδιοίκησης, στο οποίο θέλουμε να δώσουμε φωνή».