Κάλεσμα για ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο από την Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον

Κάλεσμα για ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο νέων ανθρώπων, ενεργών πολιτών και δημοτικών κινήσεων, απευθύνει η Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον.

Στο κάλεσμα αναφέρονται τα παρακάτω , σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου :

«Δικαίωμα στην πόλη». Αυτό ήταν το πρόταγμά μας όταν συστηθήκαμε στα δρώμενα της πόλης του Ιλίου και απευθυνθήκαμε στους πολίτες ως δημοτική κίνηση «Αλληλέγγυα Πόλη», οι οποίοι μας εμπιστεύθηκαν την ψήφο τους και μας εξέλεξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Από τη θέση μας αυτή, καταφέραμε να ανοίξουμε τη συζήτηση για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα της πόλης, με κριτικό πολλές φορές λόγο αλλά κυρίως με το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον. Και δεν μείναμε μόνο στην ανάδειξη των προβλημάτων αλλά προτείναμε λύσεις και διεκδικήσαμε με δυνατή και καθαρή φωνή, την επίλυσή τους.
Με εκδηλώσεις, πολύπλευρες δράσεις και γόνιμες παρεμβάσεις σε πάγια αιτήματα των πολιτών του Ιλίου, με κορυφαία την ανάταξη του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» και τη δημιουργία «Πάρκου-Μουσείου Ραδιοφωνίας», καταφέραμε ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας να μας γνωρίσουν και να πορευτούν μαζί μας.

«Το Ίλιον αλλάζει σελίδα». Αυτή είναι η φιλοδοξία μας σήμερα. Πιστοί στις αρχές της αλληλεγγύης, της συμμετοχής, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας, απαντώντας στο αίτημα των πολιτών του Ιλίου για μια δημοκρατική διοίκηση που θα αφουγκράζεται τις πραγματικές ανάγκες, συστήσαμε ένα πλατύ κοινωνικό μέτωπο νέων ανθρώπων, ενεργών πολιτών και δημοτικών κινήσεων σε μια κοινή προσπάθεια για την προώθηση αποφασιστικών λύσεων για την πόλη μας. Μια πλατιά προοδευτική συμμαχία που έχουν αγκαλιάσει ήδη εκατοντάδες πολίτες, ικανή να φέρει την πολυπόθητη αλλαγή σελίδας στη διοίκηση του Ιλίου.

Με την «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» και Υποψήφιο Δήμαρχο τον Κώστα Κάβουρα
Σε αυτή τη προσπάθεια, με ειλικρινή διάθεση να παραμερίσουμε τα όσα μας χωρίζουν – δίνοντας έμφαση σε όσα μας ενώνουν και αιχμές του προγράμματός μας:
Την ισότιμη κατανομή έργων στο κέντρο και τις γειτονιές της περιφέρειας της πόλης,
Το δικαίωμα όλων στον αθλητισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία,
Την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των πολιτών,
Την ποιότητα των δημοτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου,
Την κοινωνική πολιτική.
Διεκδικούμε εκ νέου την ψήφο σας και σας καλούμε όλους κι όλες να στηρίξετε την πρόταση μας για την ανάδειξη μιας διαφορετικής οπτικής, με σεβασμό στους πολίτες και τις ανάγκες τους, για την οργάνωση και λειτουργία της πόλης μας.

Το μέλλον της πόλης είναι εδώ!

Θέλουμε μια πόλη…
Ασφαλή & Ανθρώπινη.

Μια πόλη με λιγότερα ατυχήματα, με προτεραιότητα τον πεζό και τον ποδηλάτη. Μια πόλη θωρακισμένη από φυσικές καταστροφές. Με ασφαλείς παιδικές χαρές και πεζοδρόμια, με κατάλληλους πράσινους χώρους αναψυχής. Μια πόλη που σέβεται το δικαίωμα της αστικής κινητικότητας, κατοίκων και επισκεπτών, ατόμων με αναπηρίες και ηλικιωμένων, νέων ζευγαριών με μικρά παιδιά σε καρότσια, παιδιών και ζώων συντροφιάς. Μια πόλη με αποτελεσματικές δημόσιες συγκοινωνίες.

Φιλική & Πράσινη. Μια πόλη με έμφαση στην ποιότητα ζωής. Ικανή να προσφέρει στους πολίτες της ένα καθαρό και όμορφο αστικό περιβάλλον. Μια πόλη που λαμβάνει πρωτοβουλίες για την αποθάρρυνση της χρήσης αυτοκινήτου και την ενίσχυση ποικίλων φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης, όπως είναι η χρήση των δημόσιων μέσων συγκοινωνίας, το περπάτημα και η ποδηλασία. Με ένα συνολικό σχεδιασμό περιβαλλοντικά ορθής διαχείρισης απορριμμάτων με βάση τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης, με κίνητρα για πολίτες και επιχειρήσεις για διαλογή στη πηγή με στόχο την κυκλική οικονομία.

Αλληλέγγυα. Μια πόλη με αποτελεσματικές, σύγχρονες, προνοιακές δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Δομές που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και υποστηρίζουν τις ιδιαιτέρες απαιτήσεις ηλικιωμένων, εργαζομένων και ανέργων, νέων ζευγαριών, μονογονεϊκών και πολύτεκνων οικογενειών. Μια πόλη που στέκεται στο πλευρό όλων.

Δημοκρατική. Μια πόλη που διατηρεί την ιστορική της μνήμη, τιμά την προοδευτική της παράδοση και απορρίπτει καθολικά ρατσιστικές-μισαλλόδοξες ιδέες και φασιστικές πρακτικές. Με ενισχυμένη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη αποφάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Μια πόλη που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ατομικές ελευθερίες.
…με επίκεντρο,
τον Πολιτισμό & Αθλητισμό. Προσφέρει ποιοτική ψυχαγωγία και προάγει το αθλητικό ιδεώδες. Ενθαρρύνει την ερασιτεχνική δημιουργία και υποστηρίζει την πολιτιστική δραστηριότητα ευαισθητοποιώντας τους δημότες σε θέματα πολιτιστικής κουλτούρας. Ενισχύει στην πράξη τον ερασιτεχνικό και μαζικό αθλητισμό, συντηρεί και αναβαθμίζει συνεχώς τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης. Εξασφαλίζει την ίση – χωρίς αποκλεισμούς – πρόσβαση των πολιτών σε σύγχρονες πολιτιστικές και αθλητικές υποδομές. Μια πόλη που στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων.
την Παιδεία. Εξασφαλίζει την πρόσβαση όλων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Παρέχει όλα τα αναγκαία για την εκπαιδευτική διαδικασία, ασφαλείς σχολικές μονάδες και αύλιους χώρους, ευπρεπείς αίθουσες διδασκαλίας με σύγχρονο εξοπλισμό και αξιοποιεί τις σχολικές μονάδες – εκτός του διδακτικού ωραρίου – για κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στοχεύοντας στη σύνδεση των σχολείων με τις γειτονιές προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας.
την Νέα Γενιά. Ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με τους νέους και νέες της πόλης, τους ενθαρρύνει να δραστηριοποιηθούν σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων για ζητήματα που επηρεάζουν την καθημερινότητά τους. Επιδιώκει την ενεργή συμμετοχή τους στο δημοκρατικό βίο, στέκεται αρωγός στις προτάσεις τους και μελετά λύσεις στα προβλήματά τους.

Μια πόλη σύγχρονη. Με υψηλής ποιότητας παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες της και τις επιχειρήσεις. Μια πόλη που οργανώνεται και λειτουργεί προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, αναζωογονεί και αναβαθμίζει τις γειτονιές της. Με εκτεταμένο και αναβαθμισμένο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, σύγχρονες, λειτουργικά αναβαθμισμένες δημοτικές υποδομές (νεκροταφείο, αμαξοστάσιο, κ.α.), αθλητικές εγκαταστάσεις και σχολικές μονάδες.

Μια πόλη με προοπτική. Αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, υπηρετεί την αύξηση της απασχόλησης με ποιοτικές θέσεις εργασίας, στηρίζει την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας και αντιστρέφει την εικόνα των κλειστών καταστημάτων. Μία πόλη που επενδύει στους πολίτες της και στις δεξιότητές τους, αναπτύσσει διακριτή ταυτότητα και προσελκύει επισκέπτες μέσα από την ανάδειξη αστικών τοπόσημων (Μητροπολιτικό Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «Αντώνης Τρίτσης» και τη δημιουργία «Πάρκου-Μουσείου Ραδιοφωνίας», Πάρκο-Μουσείο Ραδιοφωνίας, Βίλα Κωνσταντινίδη, ΒΙΟΦΙΑΛ, κ.α.).

Το επόμενο διάστημα η «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον», συνεπής στους πολίτες, θα βρεθεί και πάλι στις γειτονιές της πόλης με στόχο να σχεδιάσουμε μαζί το μέλλον του Ιλίου. Να συζητήσουμε και να ακούσουμε, όχι να υποδείξουμε, να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα της επόμενης μέρας.

Η δύναμη της πόλης μας είναι οι άνθρωποί της