Παρέμβαση της Περιφερειάρχη Αττικής στη συνδιάσκεψη του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών

Παρέμβαση της Περιφερειάρχη Αττικής στη συνδιάσκεψη του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών ,

κατά την οποία επισημάνθηκε το πόσο σπουδαία υπόθεση είναι η γυναικεία επιχειρηματικότητα , η οποία συμβάλλει πολλαπλά τόσο στην ανάταξη της οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου όσο και στην κοινωνική συνοχή. όπως τόνισε η Ρένα Δούρου.

Η συνδιάσκεψη του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), εντάσσεται στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος επιχειρηματικότητας Erasmus, Developing Entrepreneurial Women Changing Horizons και πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων της επιχειρηματικής, επιμελητηριακής και πανεπιστημιακής κοινότητας.

«Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικές παραμέτρους, οι οποίες αποκτούν νέες, ακόμη πιο ουσιαστικές διαστάσεις ειδικά σήμερα. Μία μέρα μετά από την, επιτρέψτε μου, ιστορικής σημασίας, χθεσινή, ή μάλλον σημερινή, γιατί τελείωσε τα ξημερώματα, συνεδρίαση του Eurogroup, που σηματοδότησε το τέλος του ελληνικού προγράμματος. Για ‘νέο κεφάλαιο που ανοίγει για την Ελλάδα’ μίλησε ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ. Και στο κεφάλαιο αυτό είμαι βέβαιη ότι η γυναικεία επιχειρηματικότητα μπορεί και οφείλει να γράψει ξεχωριστές σελίδες», προσέθεσε η ίδια.

«Στη σημερινή συγκυρία, η δική μας επιχειρηματικότητα μπορεί να αποτελέσει το ισχυρό χαρτί, όχι για μία κυβέρνηση ή ένα κόμμα, αλλά για τον τόπο. Για το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας. Έχουμε τα κίνητρα, έχουμε το ταλέντο, έχουμε τις γνώσεις. Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης.