Για κοροϊδία καταγγέλλει την Κυβέρνηση η ΠΟΕ ΟΤΑ

Για κοροϊδία καταγγέλλει την Κυβέρνηση η ΠΟΕ ΟΤΑ , σχετικά με τους απλήρωτους συμβασιούχους στις υπηρεσίες καθαριότητας , που παρατάθηκε η σύμβασή τους μέχρι τέλους του 2017 .

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ομοσπονδία καλεί την κυβέρνηση  να διασφαλίσει την ακώλυτη καταβολή της μισθοδοσίας τους. Σε διαφορετική περίπτωση , όπως υπογραμμίζει ,  θα είναι απόλυτα υπεύθυνη για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που διεκδικούν το αυτονόητο.

Ακόμη η ΠΟΕ ΟΤΑ αναφέρεται σε τροπολογία που η κυβέρνηση διέρρευσε στον Τύπο, όπως σημειώνει , ευελπιστώντας , όπως αναφέρει , να δώσει λύση στο πρόβλημα, ωστόσο θεωρεί αδικαιολόγητο που παραμένει στα συρτάρια .

Σχετικά με την εν λόγω τροπολογία , πληροφορίες την θέλουν να συμπεριλαμβάνεται σε πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών , που επισπεύδεται η κατάθεσή του στη Βουλή.

Ακολουθεί ολόκληρο το δελτίο τύπου της ΠΟΕ ΟΤΑ

“Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση, εδώ και μήνες, να λάβει όλα τα αναγκαία νομοθετικά μέτρα σε σχέση με την παράταση των συμβάσεων μέχρι το τέλος του 2017 προκειμένου να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με το φαινόμενο, οι εργαζόμενοι να μένουν απλήρωτοι σε μια πολύ δύσκολη οικονομικά εποχή.

Η 10η Φεβρουαρίου 2017 είναι η ημέρα πληρωμής δεδουλευμένων αποδοχών για τον Ιανουάριο. Ήδη, γνωρίζουμε πως σε μια σειρά μεγάλων Δήμων, τόσο στην Αττική όσο και στην Περιφέρεια, τα επίμαχα εντάλματα πληρωμής επιστρέφουν αθεώρητα, δημιουργώντας εκρηκτικό κλίμα στους Δήμους, αφού εκατοντάδες εργαζόμενοι θα παραμείνουν απλήρωτοι.

Ήδη, από τις αρχές του Ιανουαρίου 2017 με απεργιακή κινητοποίηση είχαμε επισημάνει την αδικαιολόγητη κωλυσιεργία επίλυσης του προβλήματος. Ακόμη και η τροπολογία που η κυβέρνηση διέρρευσε στον Τύπο, που «ευελπιστούμε» να δώσει λύση στο πρόβλημα, είναι τουλάχιστον αδικαιολόγητο που παραμένει στα συρτάρια.

Ιδίως όταν από τα τέλη του προηγούμενου έτους, μετά τις παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας οι αρμόδιοι Υπουργοί κα Όλγα Γεροβασίλη και ο κ. Πάνος Σκουρλέτης είχαν δεσμευτεί για την άμεση νομοθετική παρέμβαση σε συνεργασία με το Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να μην φτάσουμε στο σημείο οι εργαζόμενοι να παραμείνουν απλήρωτοι.

Δεν πρόκειται ούτε οι εργαζόμενοι ούτε η Ομοσπονδία να παραμείνουμε άλλο θεατές και μόνο των εξελίξεων.

Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει την ακώλυτη καταβολή της μισθοδοσίας τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι απόλυτα υπεύθυνη για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που διεκδικούν το αυτονόητο!!!”