Έκκληση για συνεργασία στην καθαριότητα και ανακύκλωση από το Δήμο Σίφνου

Επειδή παρατηρούνται συνεχώς φαινόμενα εναπόθεσης ποικίλων υλικών δίπλα στους κάδους καθαριότητας & ανακύκλωσης και σε πολλά ακόμα σημεία κοινόχρηστων χώρων απευθύνουμε για πολλοστή φορά ΕΚΚΛΗΣΗ σε όλους για καλή συνεργασία, η οποία είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρήσουμε το νησί μας καθαρό & περιποιημένο και να διασφαλίσουμε τη θετική εικόνα και τη φήμη του ως ενός από τα πιο καθαρά νησιά των Κυκλάδων.

Ο Δήμος Σίφνου καταβάλλει κάθε προσπάθεια να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, ωστόσο η προσπάθεια αυτή συχνά “υπονομεύεται” από αυθαίρετες και επαναλαμβανόμενες εναποθέσεις προϊόντων κηπευτικών εργασιών και κλαδονομών, ογκωδών αντικειμένων, αδρανών υλικών κ.λπ.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας – Ανακύκλωσης, ισχύουν τα εξής:

Δε συγκαταλέγονται στα απορρίμματα άλλα αντικείμενα ή υλικά προερχόμενα από διάφορες χρήσεις, όπως έπιπλα, στρώματα κ.λ.π., τα οποία απαγορεύεται να εγκαταλείπονται επί οδών, οικοπέδων ή άλλων χώρων και βεβαίως μέσα στους κάδους ή γύρω από αυτούς. Τα προϊόντα αυτά διαχειρίζονται από αυτούς που τα παράγουν.  Επίσης δε θεωρούνται απορρίμματα, άχρηστα ή αδρανή υλικά που προέρχονται από οικοδομικές εργασίες (κατεδαφίσεις, ανεγέρσεις, επισκευές, ή διαρρυθμίσεις ακινήτων) ή άλλα υλικά που προέρχονται από επαγγελματική, βιοτεχνική, βιομηχανική ή άλλη χρήση”.

 Σε καμία περίπτωση τα τελευταία δεν πρέπει να εγκαταλείπονται χύμα, σε οδούς, πεζοδρόμια, ακάλυπτους χώρους κ.λπ., αλλά πρέπει να μεταφέρονται για διαχείριση στους επιτρεπόμενους χώρους. Υπόχρεος για τη μεταφορά και τη διαχείριση είναι ο κύριος του ακινήτου και ο εργολάβος του έργου, που επιβαρύνονται και με τη σχετική δαπάνη. Σε περίπτωση ανεξέλεγκτης ρίψης μπαζών – αδρανών υλικών επιβάλλεται πρόστιμο ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000,00€)…”.

 Ειδικά κατά τις ημέρες του Πάσχα και ως την Κυριακή του Θωμά παρακαλείσθε να μην εναποθέτετε ογκώδη αντικείμενα πλησίον των κάδων ή σε σημεία όπως είναι οι δημοτικοί χώροι στάθμευσης. Για όποια διευκρίνιση ή σχετική πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αντώνη Φραντζή (τηλ. επικ.: 6977905581). 

 Ο σεβασμός στους κοινόχρηστους χώρους είναι δείγμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία & ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!  

The post Έκκληση για συνεργασία στην καθαριότητα και ανακύκλωση από το Δήμο Σίφνου appeared first on aftodioikisinews.gr.