Έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία του Δήμου Ζωγράφου

To «πράσινο» φως για να ξεκινήσουν έργα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών κτιρίων του Δήμου Ζωγράφου συνολικού προϋπολογισμού 815.300.00 ευρώ, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής πράξης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, παρουσία και του Δημάρχου Ζωγράφου Β. Θώδα.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η παρούσα πράξη αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου Δήμου Ζωγράφου, καθώς η Δημοτική Αρχή αξιολογώντας τις ενεργειακές καταναλώσεις των σχολικών υποδομών επέλεξε τα δυο ανωτέρω κτίρια για άμεσες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης.
Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται για τα παραπάνω κτήρια των σχολείων περιλαμβάνουν:
-αντικατάσταση των παλαιών συστημάτων θέρμανσης,
– αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων και λαμπτήρων με νέα τεχνολογίας LED και αυτοματισμούς φωτισμού,
– αντικατάσταση όλων των παλαιών κουφωμάτων με νέα
– εξωτερική θερμομόνωση δώματος.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στοχεύουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των ανωτέρω κτιρίων προκειμένου να μειωθούν οι ενεργειακές τους καταναλώσεις, να εξοικονομηθούν πόροι (ενέργεια, δαπάνες κλπ) και εμμέσως να συμβάλλουν στην ελάττωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Η υπογραφή της πράξης από τον κ. Πατούλη, έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλου, του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ζωγράφου Δημοσθένη Μπουλούκου και του Προϊστάμενου της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής Δ. Δρόση.

The post Έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία του Δήμου Ζωγράφου appeared first on aftodioikisinews.gr.