Αδελφοποίηση Καλαμάτας και Λόουελ

Με κάθε επισημότητα προχώρησε η αδελφοποίηση Καλαμάτας και Λόουελ την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022

Η τελετή επισφράγισε την αδελφοποίηση και συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων, και ήταν συνέχεια αυτής που είχε πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου 2022, στο Δημαρχείο του Λόουελ της Μασαχουσέτης.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στην Καλαμάτα, αποτελείται από τον Δήμαρχο του Λόουελ Sokhary Chau, τον πρώην Δήμαρχο William “Bill” Samaras, τον Πολιτειακό Γερουσιαστή των ΗΠΑ Edward Kennedy, την Κοσμήτορα του Κολλεγίου Middlesex Dr. Judy Hogan, την Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Μασαχουσέτης Λόουελ Arlen Parquette, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλειο Καυκά και το μέλος της επιτροπής αδελφοποίησης της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Δημήτριο Ματθαίο.

Πριν την επίσημη τελετή η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Ιστορικό Δημαρχείο όπου ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο, ο οποίος, μεταξύ άλλων τους μίλησε για την ιστορία του κτηρίου και της πόλης. Κατά την αναχώρησή τους, στην κεντρική είσοδο επί του πεζοδρόμου της Αριστομένους,   η Φιλαρμονική του Δήμου παιάνισε τους Εθνικούς Ύμνους Ελλάδας και ΗΠΑ. Ακολούθως, με μια μικρή στάση στο Μνημείο Φωτός, η αντιπροσωπεία κατευθύνθηκε στο Πνευματικό.

Την τελετή άνοιξε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Πολίτης, ο οποίος μετά το καλωσόρισμα στην αντιπροσωπεία του Λόουελ ανέγνωσε το κείμενο της συμφωνίας αδελφοποίησης.

Ακολούθησε η υπογραφή του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης από τους Δημάρχους Καλαμάτας και Λόουελ, Θανάση Βασιλόπουλο και Sokhary Chau και  τον πρώην Δήμαρχο Λόουελ William Samaras.

 

The post Αδελφοποίηση Καλαμάτας και Λόουελ appeared first on aftodioikisinews.gr.