Για έλλειψη ασφάλειας, περιστατικά ανομίας και εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας

Για έλλειψη ασφάλειας,  περιστατικά ανομίας και  εγκληματικότητας  στο κέντρο της  Αθήνας  που δημιουργούν προβλήματα στον τουρισμό

 και αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης,  έκανε λόγο ο  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα το σπίτι μας! »,  Βασίλης Καπερνάρος.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, στο πλαίσιο της έρευνας του σταθμού της πόλης «Τουριστικός προορισμός: Αθήνα», ανέφερε ότι οι τουρίστες που θα έρθουν το φετινό καλοκαίρι στην πρωτεύουσα, μπορούν μεν να εξυπηρετηθούν, ωστόσο, επισήμανε: «Δεν είμαι βέβαιος ότι μπορούν να προστατευτούν από την παραβατικότητα και το κοινό έγκλημα».
Ο κ. Καπερνάρος, υπογράμμισε την ανάγκη διαρκούς αστυνόμευσης, όχι μόνο στο κέντρο, αλλά και στις γειτονιές της Αθήνας και στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της υποστελέχωσης της Δημοτικής Αστυνομίας.
 
«Δεν επαρκεί ο αριθμός των ανδρών και γυναικών της Δημοτικής Αστυνομίας. Παρά  τις όποιες  φιλότιμες και υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλουν, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους διότι ο αριθμός τους είναι ελλιπέστατος. Ενώ κάποτε η Δημοτική Αστυνομία διέθετε περισσότερα από 1000 άτομα, πλέον αριθμεί μόλις 450 άτομα τα οποία και αγωνιζόμαστε να αυξήσουμε. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον της  η πολιτεία  διότι όσο περισσότεροι τουρίστες έρθουν στην Αθήνα, τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος να είναι απροστάτευτοι απέναντι στην παραβατικότητα, στο κοινό έγκλημα στους αλλοδαπούς και στους ημεδαπούς οι οποίοι ελλοχεύουν. Οι κλοπές τουριστών είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια», σχολίασε.
Παράλληλα, περιέγραψε μια ζοφερή εικόνα πέριξ της Ομόνοιας λέγοντας ότι το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής λειτουργεί από το περασμένο Σάββατο  χωρίς Τμήμα Ασφαλείας καθώς εξαιτίας της υποστελέχωσής του, κλείνει πλέον στις 3 το μεσημέρι: «Γνωρίζουμε όλοι τι γίνεται γύρω από την Ομόνοια και έρχονται χειρότερες μέρες και επικινδυνότερες ώρες, ιδιαίτερα νυχτερινές, διότι το Τμήμα Ασφαλείας στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας έπαψε να λειτουργεί από το περασμένο Σάββατο. Έχει τέτοια υποστελέχωση που κλείνει από τις 3 το μεσημέρι ενώ δεν υπάρχει ούτε αξιωματικός υπηρεσίας», επισήμανε.

Μάλιστα, προανήγγειλε ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται να  προσκομίσει σχετικά στοιχεία τα οποία διαθέτει.

The post Για έλλειψη ασφάλειας, περιστατικά ανομίας και εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας appeared first on aftodioikisinews.gr.