Διήμερο τουρνουά ποδοσφαίρου “αγάπης” στα Χανιά

Διήμερο τουρνουά ποδοσφαίρου “αγάπης” διοργανώνεται στο δημοτικό γήπεδο Νεροκούρου το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Αυγούστου, από τις 17:00 έως τις 22:00. Το τουρνουά διοργανώνεται από  το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου και την Ε.Π.Σ. Χανίων.

Στόχος του τουρνουά αγάπης, όπως επισημάνθηκε από τους διοργανωτές στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου,  σήμερα, Πέμπτη 25/8/2022, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, είναι η συγκέντρωση τροφίμων για τους πρόσφυγες και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που εξυπηρετεί το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής.

Δηλώσεις για το Διήμερο τουρνουά ποδοσφαίρου “αγάπης”

«Για άλλη μία φορά ο αθλητισμός δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Στέλιος Μιχαηλάκης. Γνωστοποίησε δε ότι η ιδέα της διοργάνωσης των αγώνων προήλθε από δύο νεαρά παιδιά. Έδειξαν ευαισθησία και αποφάσισαν για βοήθεια σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες. «Στο τουρνουά  συμμετέχουν περίπου είκοσι ομάδες από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων», τόνισε ο κ. Μιχαηλάκης, με ευχαριστίες σε όλους όσους βοήθησαν για τη διοργάνωση.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, τόνισε ότι ο αθλητισμός παραμένει δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Πρόσθεσε δε «έτσι εμείς ως αποδέκτες όλου αυτού του μεγάλου γεγονότος δεν μπορούμε παρά να νιώθουμε χαρά και τιμή. Οι παρευρισκόμενοι, παίκτες, θεατές, παράγοντες και φορείς, μπορούν να συνεισφέρουν, με προσφορά δωρεάν τροφίμων μακράς διάρκειας. Τόσο για το Κοινωνικό Παντοπωλείο όσο και για άλλες ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, που είναι μέρος του συνόλου της κοινωνίας των Χανίων».

Διήμερο τουρνουά ποδοσφαίρου “αγάπης” στα Χανιά

Μάλιστα, η κα. Ζερβουδάκη ευχαρίστησε τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ αναφερόμενη στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, που υπερβαίνουν τις 550 οικογένειες, επεσήμανε ότι «ο ήλιος του καλοκαιριού μπορεί να υπάρξει για λίγο στις καρδιές αυτών των ανθρώπων».

Ενώ τη στήριξη της Ε.Π.Σ. Χανίων στη διοργάνωση εξέφρασε ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, Κώστας Πρωτοψάλτης. Τόνισε ότι η Ένωση είναι κοντά σε κάθε αθλητικό γεγονός ιδιαίτερα δε όταν στόχος είναι η στήριξη συνανθρώπων μας.

Προοπτική του Τουρνουά τα καλοκαίρια

Στην πρωτοβουλία της διοργάνωσης του τουρνουά έκανε αναφορά κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ο Μάνος Σφακιανάκης. Τόνισε ότι η θερινή περίοδος είναι ιδανική για τη διοργάνωση φιλανθρωπικών τουρνουά ποδοσφαίρου. «Τόσο οι πρόσφυγες από την Ουκρανία αλλά και οι ωφελούμενοι των κοινωνικών δομών του Δήμου μπορούν να δεχτούν τη βοήθεια, που θα συγκεντρωθεί », είπε ο κΣφακιανάκης, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως για την εντυπωσιακή συμμετοχή τις συμμετέχουσες ομάδες.

Ενώ μεταξύ, των ποδοσφαιρικών ομάδων, που θα συμμετάσχουν στο τουρνουά είναι οι ακόλουθες: Ηρακλής Νεροκούρου, Ιδομενέας, Δόξα Παχιανών, Ίκαρος Μουρνιών, Θησέας Περιβολίων, ΔΑΟΧ, Πανακρωτηριακός, Κουμπές, Μινώταυρος, Ποσειδώνας Τσικαλαριών, κ.α..  

The post Διήμερο τουρνουά ποδοσφαίρου “αγάπης” στα Χανιά appeared first on aftodioikisinews.gr.