Διαδήλωση στην Ελευσίνα για το δυστύχημα στα Τέμπη

Σωματεία και κοινωνικοί φορείς πραγματοποιούν διαδήλωση στην Ελευσίνα για το δυστύχημα στα Τέμπη την Τρίτη 14 Μάρτη στις 6:30 μ.μ. στην συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου & Νικολαϊδου

“Για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί να μη συγκαλυφθούν οι εγκληματικές κρατικές και επιχειρηματικές ευθύνες. Σύγχρονες και ασφαλείς συγκοινωνίες. Να μπει ένα τέρμα στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.” , όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα

Ολόκληρο το κείμενο

ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ στις 6.30 μ.μ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στην ΕΛΕΥΣΙΝΑ

ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου & Νικολαϊδου

► Να μην συγκαλυφθούν οι εγκληματικές κρατικές και εταιρικές ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη

► Σύγχρονες και ασφαλείς, δημόσιες συγκοινωνίες

► ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ στην πολιτική που θυσιάζει ακόμη τα δικαιώματα και τις ζωές για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Χαιρετίζουμε τις δυναμικές διαδηλώσεις που έγιναν στην Αθήνα καθώς και όλες τις διαδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Ο λαός σμπαράλιασε την προπαγάνδα της κυβέρνησης που από το “ανθρώπινο λάθος” μεταπήδησε στις υποκριτικές “συγνώμες”, χωρίς να αφήσει εκτός κάδρου και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια έβαλαν πλάτη για να γίνει αυτό το έγκλημα και τώρα όλοι μαζί ρίχνουν νερό στο μύλο της εκτόνωσης, προσπαθώντας να στρέψουν την προσοχή μας στον…σταθμάρχη.

Μάταια προσπαθούσαν να φοβίσουν τον κόσμο που ήθελε να διαδηλώσει επιστρατεύοντας τους γνωστούς μηχανισμούς. Στο κενό έπεσε επίσης η προσπάθεια τους να εμποδίσουν την μαζική συγκέντρωση κλείνοντας τους σταθμούς του Μετρό.

Γνωρίζουμε τον φταίχτη που δεν είναι άλλος από τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν κατα γράμμα τις οδηγίες της Ε.Ε. Η απελευθέρωση των μεταφορών υπηρετήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις που έσπασαν τον ΟΣΕ κομμάτια, έδωσαν το κερδοφόρο τμήμα στις εταιρείες και κράτησαν το κοστοβόρο για να το φορτώσουν στις πλάτες μας.

Η κακοστημένη κοκορομαχία της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ για το ποιανού τις πλάτες βαραίνουν περισσότερες χαμένες ζωές από τα Τέμπη, το Μάτι, τη Μάνδρα, δεν ξεγελά κανέναν. Όλοι μαζί ψηφίζουν διαδοχικά στη Βουλή εδώ και χρόνια την πολιτική της Ε.Ε. για τις ιδιωτικοποιήσεις και υπηρετούν ένα απάνθρωπο σύστημα που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές όλων μας.

Στην περιοχή μας με την τεράστια συγκέντρωση βιομηχανιών, διυλιστηρίων κ.α. επικίνδυνων μονάδων, εργαζόμενοι και κάτοικοι ζούμε καθημερινά με τον φόβο ενός μεγάλου βιομηχανικού ατυχήματος. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους είναι σχεδόν ανύπαρκτοι. Το σώμα επιθεώρησης εργασίας είναι πλέον ανεξάρτητη αρχή με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια όλων μας. Το 2022 ήταν χρονιά μαύρου ρεκόρ εργατικών δυστυχημάτων και η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει. Το κράτος και οι κυβερνήσεις και στην περιοχή μας δουλεύουν άψογα και αποτελεσματικά για τους ομίλους, αλλά για την δική μας ασφάλεια…“πάμε και όπου βγει”.

Συνεχίζουμε, δίνουμε μαζικά το παρόν στη μεγάλη διαδήλωση την Τρίτη 14 Μάρτη στις 6:30 μ.μ. στην συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου & Νικολαϊδου στην Ελευσίνα για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί να μη συγκαλυφθούν οι εγκληματικές κρατικές και επιχειρηματικές ευθύνες. Σύγχρονες και ασφαλείς συγκοινωνίες. Να μπει ένα τέρμα στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου, Σύλλογος Γυναικών Ελευσίνας, Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου, Ένωση ΕΒΕ Ελευσίνας Μάνδρας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελευσίνας, Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ελευσίνας Μαγούλας, Συνδικάτο Μετάλλου & Ναυπηγικής Βιομηχανίας Αττικής Παράρτημα Θριασίου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Κ. Βάρναλης”

The post Διαδήλωση στην Ελευσίνα για το δυστύχημα στα Τέμπη appeared first on aftodioikisinews.gr.