ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – Σε αγωνιστικό κλίμα η 1η Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής

Σε αγωνιστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η 1η Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του ΕΛ.Α(ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ)

που προέκυψε μετά το 1ο συνέδριο του κινήματος και ως γνωστόν ανέδειξε Πρόεδρο τον κ. Πάρι Κουρτζίδη

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών

Η διαδικασία ξεκίνησε με ομιλία του Προέδρου του κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (ΕΛ.Α) Πάρι Κουρτζίδη , ακολούθησαν ομιλίες μελών της Πολιτικής Επιτροπής και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την ψηφοφορία για την ανάδειξη του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας του κινήματος

Πιο συγκεκριμένα κατά την 1η Συνεδρίαση εκλέχθηκαν:

Γραμματέας ΠΕ:

Καρυδάκης Ευστάθιος

Πολιτική Γραμματεία:

Νότου Ευάγγελος
Σιλιόγκας Βασίλειος
Παναγιωτόπουλος Ιωάννης
Τσικμίσογλου Φίλιππος
Σγάνος Σταύρος
Κυρίτσης Νικόλαος

Αναπληρωματικά Μέλη

Τραπεζανίδης Ιωάννης
Κυπριανού Ιωάννης
Σίμος Δημήτριος
Πετσανάς Βασίλειος
Μπαρτζώκης Γεώργιος
Αναστόπουλος Παναγιώτης
Ξανθάκης Ευάγγελος

Επιτροπή Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΕΚΑΠ):

Μπαχαρίδη Ελίνα
Τσολιάς Πέτρος
Κοντογιάννης Ιωάννης

Αναπληρωματικά μέλη

Παπουτσάκης Ευάγγελος
Φραϊδάκης Παναγιώτης

  Οικονομική Επιτροπή:

Ρέμπης Γεώργιος

Αναπληρωματικό μέλος

Ρίκος Άγγελος

Η ψηφιακή ψηφοφορία διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία της Ελληνικής Εταιρείας Ηλεκτρονικών Ψηφοφοριών, Electobox Secure Online Voting (https://electobox.com).

Σημεία της ομιλίας του προέδρου

Ο πρόεδρος του ΕΛ.Α, Πάρις Κουρτζίδης, στην ομιλία του στην 1η Σύνοδο της Πολιτικής Επιτροπής, αναφέρθηκε στην ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα του κόμματος «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ», επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: «Εμείς δεν πιστεύουμε στον άξονα Δεξιάς – Αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον ρεαλισμό. Πιστεύουμε στην λογική. Πιστεύουμε στην ανθρωπιά. Πιστεύουμε στην δημοκρατία και την εννοούμε. Τοποθετούμαστε στο ριζοσπαστικό κοινωνικό κέντρο.  Δεν είμαστε των άκρων. Δεν είμαστε υπερ – εθνικιστές, δεν είμαστε δήθεν, γιατί αυτοί είναι οι πραγματικοί υποκριτές. Εμείς δεν χαρίζουμε δεξιά και αριστερά έννοιες, όπως είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, η δημοκρατία, η ελευθερία, η πατρίδα, η οικογένεια, ο χριστιανισμός».

Ο Πρόεδρος Κινήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Πάρις Κουρτζίδης

Ο Πάρις Κουρτζίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στον ιδρυτή του Κινήματος «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» Γιώργο Τράγκα, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας άγνωστα γεγονότα, τις ημέρες που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, όπως και τι πραγματικά συμβαίνει με την περιουσία, τις διαθήκες του και την οικογένεια του αείμνηστου δημοσιογράφου.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΛ.Α είπε: «Μιλούσα τηλεφωνικά με τον Γιώργο Τράγκα όταν ήταν στο νοσοκομείο και έτσι μου εκμυστηρεύθηκε ότι είχε τακτοποιήσει τους πάντες και τα πάντα. Και μου το τόνιζε συνεχώς. Ρωτώ ευθέως λοιπόν: Υπάρχει άλλη διαθήκη που προβλέπει την οικονομική αυτοτέλεια και του Κινήματος; Και ποιος θα μπορούσε να την έχει ιδιοχείρως; Υπάρχει άλλη διαθήκη που προβλέπει στην σύσταση ιδρύματος ΄΄ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ΄΄ με σκοπό και να στεγάσει το δημοσιογραφικό του αρχείο αλλά και να έχει φιλανθρωπικό έργο;  Και εάν υπάρχει, ποιος μπορεί να την έχει; Έγιναν επισκέψεις στο νοσοκομείο όσο ακόμα ο Γιώργος Τράγκας δεν ήταν διασωληνωμένος; Από ποια ή από ποιον; Έχουν πολλή δουλειά να κάνουν οι Αρχές…».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο πρόεδρος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ανέφερε: «Είναι απόρροιας άξιον γιατί επί 2,5 μήνες δεν βγήκε κανείς να πει – ενώ η μία πλευρά γνώριζε – ότι έστω υπάρχει μία διαθήκη του 2018. Η οποία μάλιστα τροποποιήθηκε από πληρεξούσιο, ποτέ με την παρουσία του ίδιου, δύο φορές. Τι παιχνίδια είναι αυτά; Τι διαπραγματεύονται; Σας διαβεβαιώνω: Ότι είναι να διεκδικήσουμε ως κόμμα, ως κίνημα, θα το διεκδικήσουμε».

Ο πρόεδρος των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ» αναφέρθηκε ακόμα στην ομιλία του και στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, όπως η ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση. Εκεί πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Ποιον κοροϊδεύετε; Θέλετε να συγκρουστείτε με τους νταβατζήδες; Κάντε από σήμερα τον Εθνικό Φορέα Διαχείρισης Αποθεμάτων που είναι και απαίτηση του ΟΑΣΑ».

Τέλος, μίλησε εκτενώς για το τεράστιο πρόβλημα με τους υγειονομικούς που τελούν σε αναστολή, τονίζοντας την παρέμβαση που έκανε με την επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων, ζητώντας να πάρουν θέση δημόσια και να δεσμευτούν για την επόμενη ημέρα, όταν η σημερινή κυβέρνηση γίνει απελθούσα ότι όποιος χάσει την θέση του στον Δημόσιο τομέα θα επανέλθει.

The post ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ – Σε αγωνιστικό κλίμα η 1η Συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής appeared first on aftodioikisinews.gr.