Η «άριστη» κυβέρνηση μετατρέπει το κύμα ακρίβειας σε κύμα φτώχειας

Η «άριστη» κυβέρνηση μετατρέπει το κύμα ακρίβειας σε κύμα φτώχειας, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων (ΕΛ.Α)

με Πρόεδρο τον γνωστό δημοσιογράφο – ερευνητή Πάρι Κουρτζίδη

Στην ανακοίνωση του κινήματος ασκείται δριμεία κριτική στη Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη : “Και ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που συνεχίζει να ζει στο «γυάλινο πύργο» του, ανακοινώνει μέτρα – ασπιρίνες, συνεχίζει να εξυπηρετεί τα ολιγαρχικά συμφέροντα και κερδοσκοπεί στις πλάτες του ελληνικού λαού, μη καταργώντας π.χ. το ψευτοχρηματηστήριο Ενέργειας και μη θεσπίζοντας τον Ανεξάρτητο Φορέα Διαχείρισης Αποθεμάτων.”

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΕΛ.Α έχει ως εξής :

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση επιμένει να μας παρουσιάζει το άριστο σχέδιό της προς αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά, έρχεται η αποκαλυπτική έρευνα της ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου Εργασίας να παρουσιάσει την πραγματική εικόνα για τις τραγικές συνθήκες που βιώνουν οι Έλληνες.

Είναι χαρακτηριστικό (σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της έρευνας) ότι έξι στους δέκα εργαζόμενους είναι αναγκασμένοι να κόψουν ακόμη και βασικά είδη διατροφής εξαιτίας της ακρίβειας!

Επίσης, το 74% έχει μειώσει τις δαπάνες για τη θέρμανση μην μπορώντας να ανταπεξέλθει στην αύξηση των τιμών.

Ακόμα, το 80% των εργαζομένων, δηλώνει ότι η άνοδος των τιμών τους έχει οδηγήσει σε περιορισμό των δαπανών για ψυχαγωγία, έχοντας χάσει ακόμη και δικαίωμα ενός χαμόγελου.

Από την άλλη, απαισιόδοξοι και ανασφαλείς εμφανίζονται οι εργαζόμενοι για την πορεία της χώρας μας τους επόμενους μήνες, σε ποσοστό που ξεπερνά το 60%.

Και ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, που συνεχίζει να ζει στο «γυάλινο πύργο» του, ανακοινώνει μέτρα – ασπιρίνες, συνεχίζει να εξυπηρετεί τα ολιγαρχικά συμφέροντα και κερδοσκοπεί στις πλάτες του ελληνικού λαού, μη καταργώντας π.χ. το ψευτοχρηματηστήριο Ενέργειας και μη θεσπίζοντας τον Ανεξάρτητο Φορέα Διαχείρισης Αποθεμάτων.

Η «άριστη» κυβέρνηση όχι απλά δεν δίνει λύσεις, μετατρέπει το κύμα ακρίβειας σε κύμα φτώχειας, διχάζοντας επικίνδυνα την κοινωνία και συνεχίζει την εκδούλευση με επιδόματα – φιλοδωρήματα.

Οι «ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ» εγκαλούν την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να μην τολμήσουν να εκχωρήσουν κυριαρχικά δικαιώματα με το ψευτο-επιχείρημα της ελάφρυνσης του χρέους και της δήθεν ανάπτυξης. 

The post Η «άριστη» κυβέρνηση μετατρέπει το κύμα ακρίβειας σε κύμα φτώχειας appeared first on aftodioikisinews.gr.