“Θεωρώ πως είναι πολύ θετική εξέλιξη η έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τους Δήμους”

Θεωρώ πως είναι πολύ θετική εξέλιξη η έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τους Δήμους, που μας ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών,

υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ

Ο κ. Παπαστεργίου μίλησε για ενεργειακή καταιγίδα και για το αυξημένο λειτουργικό κόστος που πλήττει τους Δήμους

«Θεωρώ πως είναι πολύ θετική εξέλιξη η έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τους Δήμους, που μας ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για να αντιμετωπίσουμε την ενεργειακή καταιγίδα και το αυξημένο λειτουργικό κόστος που πλήττει τους δήμους μας.

Είναι μια καλή αρχή η καταβολή μιας επιπλέον συμπληρωματικής  δόσης ΚΑΠ, ύψους 114 εκ. ευρώ, καθώς και η καταβολή 14 εκ. ευρώ  για την κάλυψη των αυξημένων δαπανών των σχολικών επιτροπών.

Η επιμήκυνση επίσης έως και είκοσι χρόνια της εξόφλησης όλων των δανείων των δήμων, θα ελαφρύνει το οικονομικό βάρος των Δήμων σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αρκεί να συνοδευτεί και με μείωση των επιτοκίων δανεισμού το επόμενο διάστημα.

 

Όμως όλα δείχνουν πως έχουμε να κάνουμε με μια πρωτόγνωρη και διαρκώς εξελισσόμενη κατάσταση, η οποία τροφοδοτείται κι από μια πολεμική σύγκρουση που έχει τεράστιες επιπτώσεις στο ενεργειακό κόστος. Η κατάσταση αυτή επιβάλλει διαρκή εγρήγορση, παρακολούθηση όλων των δεδομένων και στενή συνεργασία των Δήμων και των αρμόδιων υπουργείων, ώστε να λαμβάνονται έγκαιρα τα μέτρα που απαιτούνται για να διασφαλίσουμε τη λειτουργική στήριξη των Δήμων, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών”.

The post “Θεωρώ πως είναι πολύ θετική εξέλιξη η έκτακτη οικονομική ενίσχυση προς τους Δήμους” appeared first on aftodioikisinews.gr.