«Κάναμε το βήμα, σκεφτείτε τι θα γίνει αν κάνουμε το άλμα. Πάμε να το καταφέρουμε. Μπορούμε!»

«Κάναμε το βήμα, σκεφτείτε τι θα γίνει αν κάνουμε το άλμα. Πάμε να το καταφέρουμε. Μπορούμε!», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του σε σύσκεψη που διοργάνωσε η ΚΕ.

Συμμετείχαν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην Αττική, στελέχη του Κόμματος και άλλοι αγωνιστές που συμπορεύτηκαν μαζί του στη μάχη των εκλογών, και ξανά τώρα, για την ακόμα μεγαλύτερη εκλογική ενίσχυση του Κόμματος.
«Προχωράμε, λοιπόν, δυναμικά. Δεν εφησυχάζουμε με τα όσα πετύχαμε. Ξέρουμε ότι πολύ περισσότεροι στρέφουν τώρα τα βλέμματά τους και τις ελπίδες τους προς το ΚΚΕ», σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας και υπογράμμισε ότι «αυτό που μετράει στις 25 Ιούνη είναι πόσο δυνατό θα βγει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα μπορεί να κάνει πραγματική, μαχητική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στη στρατηγική που αυτή θα εφαρμόσει».

Όπως είπε, «το ΚΚΕ πολέμησε στην πράξη την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και οι δυνάμεις του δεν αθροίζονται με αυτούς που ψήφιζαν δεκάδες αντιλαϊκούς νόμους της», ενώ πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ στην πραγματικότητα θα καταλάβουν τα “υπουργεία αντιπολίτευσης” στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ» και ότι «καμία αστική κυβέρνηση, όσους βουλευτές κι αν έχει, δεν είναι παντοδύναμη όταν υπάρχει εργατικό – λαϊκό κίνημα, όταν υπάρχει δυνατό ΚΚΕ!». Κάλεσε «όσους σκέφτηκαν να ψηφίσουν KKE, αλλά τελευταία στιγμή δίστασαν, να το κάνουν τώρα», και τόνισε πως «με πιο δυνατό ΚΚΕ και πιο δυνατό τον λαό, καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση δεν είναι παντοδύναμη!».

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της έδρας της ΚΕ, στον Περισσό, και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις αλλά και να μοιραστούν όμορφες στιγμές με καλή μουσική, κρασί και φαγητό, σε μια ανάπαυλα της μάχης, που συνεχίζεται πιο ορμητικά, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αισιοδοξία για την ισχυροποίηση του Κόμματος και στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, στις 25 Ιούνη.

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ, σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα που εξελέγη στις 21 Μάη, οι υποψήφιοι Επικρατείας και όλων των εκλογικών περιφερειών της Αττικής, καθώς και άνθρωποι από διάφορους άλλους χώρους. Παρευρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του, Θοδωρή Κωτσαντή.

Εργαζόμενοι και Συνδικαλιστές

Ανάμεσα σε άλλους διακρίναμε από τους χώρους των εργαζομένων και συνδικαλιστών: Από τον Επισιτισμό τον Δημήτρη Ζώνα, από το Χρηματοπιστωτικό τους Αντώνη Καββαδία και Μαρία Παρέντη, από την Υγεία τους Νίκο Καλογερή, Αλεξάνδρα Κάντα, Ξένια Κόχυλα, Αγγελική Παπαδάτου, Ελευθερία Παπουτσιδάκη και Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη, από το Δημόσιο τους Θεοδώρα Καραγιαννίδου, Βασίλη Πετρόπουλο, Βασίλη Σαλτέρη και Μάκη Τσελέντη, από τους μηχανικούς τον Χρήστο Κασσίμη, από τους ΕΒΕ τους Τάσο Καυκαλέτο και Κώστα Παπασωτηρίου, από τις Μεταφορές τον Βασίλη Λαγονίκα, από τη μεταποίηση τον Βασίλη Παπαγεωργίου, από το Φάρμακο την Ρεββέκα Στρατούλη κ.ά.

Πανεπιστημιακοί

Από πανεπιστημιακούς και ερευνητές: Τους Νίκο Γελαδά, Ζωή Γεωργιάδου, Ελένη Ευαγγέλου, Βασίλη Ζουμπουρλή, Παναγιώτη Ηλία, Δημήτρη Καλλέργη, Θανάση Μανιάτη, Περσεφόνη Μεγαλοφώνου, Αννα Λάζου, Γιάννη Μηλιό, Κώστα Μπουντόλο, Γιώργο Οικονομάκη, Νίκο Παπαλεξίου, Γιώργο Ρούση, Σπύρο Τζόκα, Κώστα Τριανταφύλλου, Βαγγέλη Χριστοφόρου, Εύη Χρονοπούλου, Αλέξανδρο Χρύση κ.ά.
Από τον χώρο των καλλιτεχνών και ευρύτερα του Πολιτισμού: Τους Ελένη Γερασιμίδου, Λίλα Καφαντάρη, Νατάσσα Μποφίλιου, Παύλο Ορκόπουλο, Γιάννη Παπαζαχαριάκη, Θανάση Παπαδά, Κώστα Τριανταφυλλίδη, Διονύση Τσακνή, Δημήτρη Τζουμάκη κ.ά.

Από δημοσιογράφους: Τους Νίκο Αγγελίδη, Μανώλη Γιακουμιδάκη, Βασίλη Καλαμαρά, Θύμιο Καλαμούκη, Ιωάννα Κολοβού, Μιχάλη Λεάνη, Χρήστο Μέμμο, Παναγιώτα Μπίτσικα, Εύα Νικολαΐδου, Αντώνη Παπαργύρη, Αλεξάνδρα Φωτάκη κ.ά.

Από τις Ενοπλες Δυνάμεις: Τους Γιάννη Αγγελου, Κώστα Γιαννάκο, Σάββα Θεοδωρή, Αλέξανδρο Κορωνάκο, Γιάννη Ντουνιαδάκη, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Τριαντάφυλλο Φωτιάδη κ.ά.

Από τον χώρο του Αθλητισμού: Τους Κώστα Λιμαράκη, Βίκυ Μανιάτη, Γιώργο Πομάσκι κ.ά.

Επίσης παρευρέθηκαν οι πρώην δήμαρχοι και εκ νέου υποψήφιοι δήμαρχοι Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος, και Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος.

Επιπλέον: Η Ασημίνα Ξυροτύρη και η Βίκη Αράπη, πρώην βουλευτές, ο Χάρης Παπαμάργαρης, οικονομολόγος, πρώην υπουργός, η Ναυσικά Γεραμάνη, η Μαριάνα Κατράκη, ο Σταύρος Κιβωτίδης και η Αννα Λεοτσάκου από τον Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ «Νόστος», ο Αλκης Παπαδήμας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ο Κώστας Παπαδόπουλος, πρώην επικεφαλής δημοτικής παράταξης, ο Βαγγέλης Χωραφάς, αναλυτής, κ.ά.

The post «Κάναμε το βήμα, σκεφτείτε τι θα γίνει αν κάνουμε το άλμα. Πάμε να το καταφέρουμε. Μπορούμε!» appeared first on aftodioikisinews.gr.