Καλοκαιρινές άδειες σε ΟΤΑ και Δημόσιο – Η εγκύκλιος

Εγκύκλιος του ΥΠΕΣ δίνει οδηγίες για τις καλοκαιρινές άδειες σε ΟΤΑ και Δημόσιο , θέτοντας συγκεκριμένα ποσοστά παρόντων και αδειούχων Υπαλλήλων, αλλά και συνδέοντας άμεσα το ζήτημα με την κατανάλωση ενέργειας.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο :

“Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου οι δημόσιες υπηρεσίες (Υπουργεία, Ν.Π.Δ.Δ., Περιφέρειες, Ανεξάρτητες Αρχές και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού) καλούνται να προβούν εγκαίρως στον προγραμματισμό των κανονικών αδειών των υπαλλήλων τους κατά την περίοδο αυτή, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη διάταξη της παρ.1 του άρθρου 49 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν. 3528/2007), δεκαπέντε (15) ημέρες από την κανονική άδεια χορηγούνται υποχρεωτικά εφόσον το ζητήσει ο υπάλληλος από τις 15 Μαΐου έως και την 31 Οκτωβρίου.

Λαμβανομένων υπόψη των υπηρεσιακών αναγκών, καθώς επίσης και των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τη θερινή περίοδο, είναι απολύτως αναγκαίο να προγραμματιστούν οι άδειες των υπαλλήλων έτσι ώστε στο χρονικό διάστημα από 1/7/22 έως 15/9/22 να απουσιάζει το 1/3 του υπηρετούντος προσωπικού κάθε φορέα ανά ημερολογιακή εβδομάδα και να παραμένουν στην υπηρεσία τα 2/3.”

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο

 

 

The post Καλοκαιρινές άδειες σε ΟΤΑ και Δημόσιο – Η εγκύκλιος appeared first on aftodioikisinews.gr.